Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 5 Mayıs akşamı başlayıp, 6 Mayıs Cuma günü ikindi ezanına kadar devam eden ve bolluğun bereketin simgesi Hıdırellez Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Hıdırellez’in yüzlerce yıldır Türk kültür coğrafyası içerisinde,doğanın yeniden uyanışını, bereketin, bolluğun simgesi olarak kutlandığını vurguladı. Başkan Şevik, “Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen Hıdırellez Günü, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir. Kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimiz hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu gibi bu değerlerimiz birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır. Doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu Hıdırellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır. Ülkemiz ve tüm dünyada barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

Buldan Belediyesi, bu yıl baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez Bayramı’nı Süleymanlı Yayla Günü’nde düzenlenecek Uçurtma Şenliği ve çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 8 Mayıs Pazar günü Süleymanlı Yayla Gölü’nde düzenlenecek Hıdırellez ve Anneler Günü etkinliğine tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Şevik, Hıdırellez’in vatandaşların kaynaşmasına ve toplumsal huzurun artmasına vesile olmasını temenni etti.

SÜLEYMANLI YAYLA GÖLÜ’NDE KUTLANACAK

Hıdırellez,bu yıl Buldan’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Buldan Belediyesi, 8 Mayıs Pazar günü Süleymanlı Yayla Gölü’nde Hıdrellez Uçurtma Şenliği ve aynı gün Anneler Günü olması sebebiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Başkan Şevik, 8 Mayıs Pazar günü saat 13.00 ile 17.00 arası düzenlenecek Hıdrellez Uçurtma Şenliği ve Anneler Günü etkinliğine tüm hemşehrilerini davet etti. 
Buldan Belediyesi tarafından, 8 Mayıs Pazar Günü Süleymanlı Yayla Gölü’nde düzenlenecek etkinliğe ücretsiz araç servisi sağlanacaktır.