Deniz TOKAT – denizliaktuel.com

Buldan’da 250 üyeye sahip Ultraslan Buldan İlçe Temsilciliği, Gülalan Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Özer Vural İlköğretim Okulu’na eğitim desteği yapmaya karar verdi.

Okulda öğrencilerin kullanabileceği bir kütüphanenin bulunmadığını öğrenen grup üyeleri kendi aralarında para topladı. Toplanan paralar ile masa, sandalye, raflar, bilgisayarlar ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli türlerde kitaplar temin edilerek, okuldaki kullanılmayan bir sınıfta kütüphane oluşturulacak.

Tüm ihtiyaçları grup üyeleri tarafından karşılanacak kütüphane 1 haftalık çalışmanın ardından öğrencilerin hizmetine sunulacak.

ÖĞRENCİ KARDEŞLERİNE EĞİTİM YARDIMI

Ultraslan Buldan İlçe Temsilcisi Yüksel Tosun, köy okulunda okuyan öğrencilerin kütüphane eksiğini gidermek için bu projeye başladıklarını belirterek, “Gülalan Mahallesi’nde bir kütüphane eksikliği olduğunu öğrendik ve bu okula bir kütüphane yaptırmak istedik. Okul yönetimiyle görüştük. Bize boş olan bir sınıf tahsis ettiler. Kütüphanede ne gerekiyorsa yapacağız. Kütüphane içerisinde çocuklar için bir etkinlik alanı da yapacağız. Kendi aramızda topladığımız parayla tüm masrafları karşılayacağız. Köy okulunda çocukların herhangi bir eksiklik duymasını istemiyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin her zaman yanındayız. İlçemizde bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.