Buldan Belediyesi'nin Kültür Ringi projesi kapsamında restore edilerek turizme kazandırılan sokaklar ile ring üzerinde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek BELKÜM Kadın Kooperatifine devredilen Talat Tarakçı Konağı ile Behçet Uz konağı törenle ziyarete açıldı. Açılış Törenine, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keriş, AK Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Diyarbakın Milletvekili Oya Eronat, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, BELKÜM Kadın Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Buldan Kadın Kolları Başkanı Aysel Mustak, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, MHP İl Başkanı Ziya Gökalp, MHP Denizli Kadın Kollarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Derya Eskici, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen çok sayıda partili kadın katıldı.

 BULDAN BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Genel Başkan Ayşe Keşir, Talat Tarakçı Konağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmasında Buldan'a seneler öncede de geldiğini belirterek,"Buldan'ın namı kendinden önce gidiyor. Buldan'ı bilmeyen yok. Özellikle hanımlar çok iyi tanıyor Buldan'ı. Ve güzel hizmetler aldığını görüyoruz. Özellikle bu konak, döneminde bir başlangıcı olur. Hem Kadın Kooperatifi adına hem de yeni bir kimlik kazanarak hem ilçe turizminde daha çok adını duyurması açısından. Sadece dokumasıyla kumaşlarıyla değil, turizm kimliği ile de adını duyurur. Diğer yandan Buldan'ın yöresel dokumacılığa verdiği destek bizim için çok kıymetli. Herkes terk edip bırakıp giderken başka bölgelerde. Burada bunu yaşatılıyor olması ve kendi adıyla da Buldan Bezi, Buldan dokuması diye biliniyor olması, burada yaşayan herkesin emeği ile olan bir durum. Ben kültürlerine sahip çıktığı için başta sayın başkan Mustafa Şevik ve tüm Buldalılara teşekkür ederim" dedi. 

"İLÇE TURİZMİ İÇİN GÜÇLÜ BİR ADIM OLACAK"

Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın büyük emekleri var. Bizler de Buldan Belediyesi olarak kadınların desteği ile tesis ettik. Böyle güzide bir tesisin açılışı bizim için çok önemli çünkü bizim bu tarz 32 sokağımız, 200'ün üzerinde de tescilli binamız var. Bu bir başlangıç olabilir. Çok önemsiyoruz. inşallah bir Safranbolu, Beypazarı örneğini olur Buldan. Bu açılışın da bir kıvılcım, güçlü bir adım olacağına inanıyorum. Buldan için böyle önemli bir günde Ankara'nın,  bizlerin yanında olmasından dolayıda siz hanımefendilere teşekkür ediyorum. Buldan, AK Parti'nin iktidarı döneminde kıymetli hizmetler aldı. Ben Cumhur İttifakı'nın iki yıllık MHP'li belediye başkanıyım. Önceki dönemimde olduğu gibi bu dönemde de hizmetlerin daha ziyadesini  alıyoruz. Ben ilçem adına tekrar sizlere teşekkür ederim" diye konuştu.

BULDAN'A HAYRAN KALDI

Açılış törenin ardından Buldan Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon uygulaması gerçekleştirilen sokaklar ile Behçet Uz ve Beyler Konağı'nı gezen Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir ile beraberindeki heyet Buldan'a hayran kaldı.

Buldan gezisinin ardından, Keşir ve beraberindeki heyet Buldan Belediyesi tarafından Adalet Bakanlığı'ndan devralınarak dokuma ve kültür müzesi olarak restore edilen ve Türkiye'nin ilk örneklerinden Eski cezaevi ve Hükümet konağını ziyaret etti. Belediye Başkanı Mustafa Şevik'in makamında bir süre sohbet eden Keşir, belediye şeref defterine Buldan ile ilgili izlenimlerini yazarak imzaladı. Başkan Şevik, Genel Başkan Keşir'e ve beraberindeki milletvekillerine içerisinde yöresel el dokuması ürünlerin bulunduğu hediye sandığı ile "Dokumanın Başkenti Buldan" adlı kitabını imzalayarak takdim etti. Buldanlı kadınlarla da bol bol sohbet eden Keşir, şehit Polis Ercan Yöngöz'ün ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.