Buldan'da, belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından protokol üyeleri, kurdele kesti, kadın mehter takımı eşliğinde Atatürk Caddesi'nden Şükür Camisi Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Festival kapsamında meydandaki 1 No'lu Dokumacılar Kooperatifi önünde Aydın Kuvayı Milliye Derneği Zeybek Grubu, Buldan Dört Eylül Fehmi-Mehmet-Şükriye Erensoy Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi gösteriler yaptı.

Buldan kıyafetlerinden oluşan defilenin sunulduğu etkinlikte festival alanındaki dokuma tezgahlarını gezen protokol üyeleri, Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezinde Buldan Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği işbirliği ile düzenlenen "Kuşlar Sizi Çağırıyor" sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, bu yıl 18'incisi düzenlenen ve pazar gününe kadar devam edecek festivalde çeşitli etkinliler yapılacağını belirterek, vatandaşları Buldan'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Festivalin açılışına Buldan Kaymakam Vekili Hatice Cemre İncesu ve davetliler katıldı. Festivalin birinci günü akşamında İlçe stadyumu yanında Tuğba Yurt ve Buray konseri ile sona erdi.