Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde geçtiğimiz ay meydana gelen balık ölümleriyle ilgili rapor açıklandı. Buldan Tarım ve Orman il ve İlçe Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan incelemeyle birlikte alınan su ve balık numunelerinin gönderildiği Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü ve Toksikoloji bölümünde yapılan analiz sonuçlarına göre, balık ölümlerinin nedeni kirlilik değil. Raporda, su numunesinde bulunan toksik, ağır metal, mineraller ve su sertliği oranlarının alabalık ve sazan türü balıkların yaşadığı suların korunması ve iyileştirilmesi hakkında yönetmeliğe uygun olduğunu belirtildi.

Başkan Şevik raporu değerlendirdi

Laboratuar sonuçlarının da balık ölümlerinin kirliliğe bağlı olmadığını gösterdiğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Balık ölümlerinin oksijen seviyesinde yaşanan düşüş olduğunu biliyorduk. Laboratuar sonuçları da bunu doğruladı. Son günlerde Yayla Gölü’nde yeni balık ölümleri yaşanmıyor. Ölümlerin durmuş olması da bizleri sevindirdi ve rahatlattı”  dedi.

"Denizli turizmi için önemli"

Yayla Gölü’nün Buldan ve Denizli turizmi için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, " Yayla Gölü, Denizli turizmi açısından çok önemli doğa harikası bir yer. Denizli'nin önemli kültür ve turizm projelerinden biri de Yayla Gölü projesi. Hierapolis-Tripolis Turizm hattının bitiş noktası Yayla Gölü. Yayla Gölü ile ilgili hem Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hem de bizim Buldan Belediyesinin projelerimiz, hedeflerimiz var. Yayla Gölü, bizim yıllardır özlediğimiz rekreasyon ve doğal park çalışmalarına kavuşacak, ziyarete açılacak. Yayla Gölü, Buldan ve çevresi için çok önemli. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde Yayla Gölü, daha kullanılabilir ve korunabilir bir konuma gelecek"  diye konuştu.