Buldan'ı Güroluk Mahallesi'nde yaşayan 48 yaşındakı zihinsel engelli Mustafa Ilgın, Belediye Başkanı Mustafa Şevik'ten talep ettiği salıncağına kavuştu.  Başkan Şevik, Mustafa'nın Belediye ekipleri tarafından evlerin bahçesine kurulan salıncakta sallanırken yaşadığı mutluluğa ortak oldu.

Geçtiğimiz günlerde mahalle gezisinde Ilgın ailesini de ziyaret eden Başkan Şevik, Ayşe Ilgın'ın 48 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Mustafa Ilgın'ın salıncakta sallanmayı çok sevdiğini ancak parkta çocukların kendisinden korktuğu için evlerine salıncak isteğini göz ardı etmeyerek ekiplerine talimat verdi.

Buldan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Mustafa Ilgın'ın yaşadığı evin bahçesine salıncak kurdu. İsteklerini geri çevirmediği için Belediye Başkanı Mustafa Şevik'e teşekkür eden Mustafa Ilgın'ın annesi Ayşe Ilgın, "Oğlum 48 yaşında ama zihinsel engelli. Salıncağa binmeyi, sallanmayı çok seviyor. O nedenle sürekli çocuk parkına gitmek istiyor. Ancak orada çocuklar Mustafa'dan korkuyor. Biz de evimizin bahçesine salıncak kurulması için Başkan Şevik'ten rica ettik. Sağolsun o da bizleri kırmadı ve salıncağı kurdurttu. Kendisine ve ekiplerine teşekkür ederiz. Artık oğlum daha mutlu" diyerek duygularını dile getirirken, Mustafa da Başkan Şevik'i öperek teşekkür etti. 

ENGELSİZ BİR BULDAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mustafa Ilgın'ın istediğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Şevik, "Mustafa'yı salıncakta ne kadar mutlu olduğunu görmek, dünyalara değerdi. Belediye olarak engelli bireylerimizin ve ailelerinin hiçbir zorlukla karşılaşmadan hizmet almaları ve yaşamlarını devam ettirmeleri için çalışıyoruz" dedi.