Kar yağışı ve soğuk hava Çal ilçesinde de etkili oldu. Yer yer buzlanma ve donmaların yaşandığı ilçede sokak hayvanları ve kuşlar için harekete geçildi.  Çal Belediyesi’nde görevli zabıtalar mesirelik alanlar da yaşayan kedi ve köpeklere mama verdi. Doğaya da kuşların tüketmesi için bol miktarda yem bırakıldı.

Denizli’nin Çal ilçesinde aşırı soğuk ve kar nedeniyle beslenme zorluğu yaşayan sokak hayvanlarına Belediye Zabıtası tarafından mama, kuşlar için de yem bırakıldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan,  vatandaşlara da çağrıda bulundu, “Bu zorlu günlerde sokak hayvanlarına ekmek kırıntısı, artan yemeklerinizden lütfen veriniz. Onların da yaşam hakkı var” dedi.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, havaların çok soğuk olup, kar yağışının da etkili olduğunu hatırlatarak, “Çoğu yer de arazi karla kaplı ve hava soğuk. Dolayısıyla sokak hayvanları ve doğadaki kuşlar beslenme zorluğu yaşıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum; Bu zorlu günlerde sokak hayvanlarına ekmek kırıntısı, artan yemeklerinizden lütfen veriniz. Onların da yaşam hakkı var” diye konuştu.