Bir süre önce kurulan ÇALSİAD’ın Başkanı Süleyman Akçin, yönetim kurulu üyeleri Kazım Yaşar, Murat Doğan ve Ahmet Tıngır ile Eximbank Denizli Şube Müdürü Mehmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak gündemdeki savaş ve Türk ekonomisi masaya yatırıldı. Eximbank Müdürü Yıldırım, “Çallı olarak ÇALSİAD’ın kurulmasından son derece mutlu oldum. Bizlerde derneğin güçlenmesi ve büyümesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÇALLI Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇALSİAD), aslen Çallı olan Eximbank Denizli Şube Müdürü Mehmet Yıldırım’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette ağırlıklı olarak ekonomi ve Rusya-Ukrayna savaşı konuşuldu. ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin, “Savaş durmazsa Türk ekonomisi büyük yara alacak. İş dünyası önlemini almalıdır. Müzakere masasına oturulur, savaş biterse herkes rahat nefes alır” dedi.

“EN AZ ZARARLA ÇIKMALIYIZ”

Rusya ile Ukrayna savaşının olumsuz olarak en çok Türkiye’yi etkileyeceğini söyleyen ÇALSİAD Başkanı Akçin, sıcak çatışma nedeniyle nakliye, enerji, hammadde ve petrol fiyatlarına aşırı zamlar geldiğini söyleyerek, turizm ve tarım sektöründe de önümüzdeki günlerde olumsuz ağır faturaların çıkabileceğini kaydetti. Akçin, “Türkiye, Rusya ile yıllık 35 milyar dolar civarında ticaret yapıyordu. Bizim de üyelerimizden bazıları bu ülkeye ve Ukrayna’ya ihracat yapıyor. Elbette ihracatçı ve ithalatçı firmalarda moraller bozuldu. Şurası kesin; Savaş durmazsa Türk ekonomisi büyük yara alacak. Herkesin önlemini alması gerekiyor. Bu krizden toplum ve iş dünyası olarak en az zararla çıkmalıyız. Umarız, taraflar dünya kamuoyunun da baskısıyla bir an önce müzakere masasına oturur ve savaşı durdurur. O zaman rahat nefes alırız” diye konuştu.