Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, İş Bankası Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılması için hazırlanan yazıyı bankanın Çal Şube Müdürü Murat Serdal Demircioğlu’na teslim etti. Akcan, Banka şubesinin kapatılmaması için çaba harcayan kaymakamımız Ertuğrul Aslan, siyasi partilerimizin temsilcileri, Denizli milletvekillerimiz,  sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticiler büyük çaba harcıyor. Ankara ile temaslarımız sürekli devam ediyor. Çal ve yöresi, ortak sorunun çözümü için güçlü bir ittifak oluşturdu. Bu birlik ve beraberlikten alacağımız enerji ile bankanın geri adım atarak, şubeyi kapatma kararından vaz geçmesini bekliyoruz” dedi.

Denizli’nin Çal ilçesinde yarım asırdır faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası’nın Çal Şubesi’ni kapatma kararı alması Çal ve yöresinde hayal kırıklığına neden oldu. Banka şubesinin kapatılmaması için Çal ve yöresindeki kaymakam, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, Çal-Baklan-Bekilli ve Güney’in önde gelen firmaları, iktidar ve muhalefetin ilçe başkanları ile yöneticileri adeta tek yumruk haline geldi.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Türkiye İş Bankası Çal Şubesi’nin kapatılmaması için Çal ve yöresi birlik ve beraberlik örneği göstererek, adeta seferberlik ilan etti.  Devlet yöneticileri, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği,  ziraat odaları, esnaf odaları, bölgenin şarap firmaları, ihracatçı firmalar, 50 yıldır Çal’da faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası’nın kapatılmaması için hazırlanan ortak metne imza attı.  İş Bankası Yönetim Kurulu ile Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak olan ıslak imzalı metin Çal Belediye Başkanı tarafından teslim edildi. Başkan Akcan, “Yarım asırdır Çal’da hizmet veren İş Bankası adeta ilçe halkı ile bütünleşmiştir. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini iyice özümseyen halkımız, Cumhuriyet’in bankası olan Türkiye İş Bankası’na her zaman sahip çıkıp, evi gibi görmüştür. Bankanın Çal’daki mevduatı, müşterisi ve karlılığı yüksektir. Şubenin kapatılmasını önemli bir kayıp olarak görüyoruz. Banka şubesinin kapatılmaması için Büyük Çal İttifakı’nı kuran ve adeta tek yumruk haline gelen hemşehrilerimizin katkısıyla bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz. İş Bankası halkın bankası ise, bu halk şubenin kapatılmasını istemiyor. Aldıkları karardan dönmelerini bekliyoruz” diye konuştu.