12 yıllık devlet memuru Seyit Değerli, 3 yıl önce sorunlu olan Çal İcra Müdürlüğü’ne atandığında yüzlerce sorunlu dosya birikmişti. İcranın soğuk yüzüne rağmen vatandaşlara olan sıcak yaklaşımıyla gönüllerde taht kurdu. 2 yıl önce Bekilli’de Esnaf Odası, çok sayıda esnaf ve vatandaşın sorununu çözmesi nedeniyle Müdür Seyit Değerli’ye teşekkür plaketi verdi. Ardından Çal Belediyesi, vatandaşlar adına plaket verdi. Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerinde vatandaşlar arasında çok sevilen Seyit Değerli’nin ataması Kırklareli’ne yapıldı. Bekilli’de geçtiğimiz günlerde müdürün Çal’dan gitmemesi için imza kampanyası bile düzenlendi.

“İCRANIN YÜZÜ SOĞUKTUR”

Çal Adliyesi, Seyit Değerli adına veda yemeği düzenledi. Yemekte konuşan Hakim Ahmet Kınacı, “İcranın yüzü soğuktur. İsmi bile toplumu ürkütür. Seyit Değerli, mesai gözetmeksizin çalıştı. Alacaklı ile borçluların gönlüne girmesini bildi. Biz mahkemelerde karar veririz, uygulamayı ise, icra müdürlükleri yapar. Kısacası zor bir iştir yaptığı. Halkın gönlünde taht kuran müdürümüze yani görev yerinde başarı diliyorum” diye konuştu.

“İDOLÜM RAHMETLİ YAZICIOĞLU”

Devlet memurluğu kariyerinde Denizli’nin rahmetli Valisi Recep Yazıcıoğlu’nu kendisine rolmodel aldığını söyleyen Müdür Seyit Değerli ise, “Çal’dan ayrılık zor geliyor ama ülkemin başka yerlerinde de hizmete devam edeceğim” dedi. Değerli, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Beni devletim okuttu. Yatılı okullarda kaldım. Anam da, babam da devlet oldu. Bana babalık, analık yapan devletim adına çalışmaya başladığımda halka devletimin şefkatli yüzünü, baba ciddiyetini göstermek için çalıştım. Bu ilkelerden taviz vermedim. Devlet, babalığı yaparken asla ve asla din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapamaz. Görev yaptığım süre içinde devletin babalık vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Asla ayrımcılık yapmadan sorunları çözmeye çalıştık. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden aldığım güç, kendime rol model aldığım Recep Yazıcıoğlu’nun maneviyatı ile ülkeme daha uzun yıllar hizmet edeceğim.”