Denizli’nin Çameli İlçesine bağlı Kapuz Mahallesinde yaşayan 93 yaşındaki Durmuş Yıldırım 20 yıldan bu yana çıtlık ağaçlarından küçük el aletleri kullanarak yaptığı nazarlıkları satarak geçimini sağlıyor. 70 yaşından sonra nazarlık yapmaya başlayan ve kendisine meslek edinen Yıldırım, her gün el testeresi ve keser yardımıyla kestiği çıtlık ağaçlarından nazarlık yapıyor. Çalışmalarını özenle yapan ve ağaçları zımparayla düzelttikten sonra boyayan Yıldırım, günde 6-7 tane nazarlık yapabiliyor.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Durmuş Yıldırım, 20 yıldan bu yana çıtlık ağaçlarından el işçiliğiyle yaptığı nazarlıkları satarak geçimini sağlıyor. İlerleyen yaşına rağmen her gün çalışan Yıldırım, günde 6-7 tane nazarlık yapıyor.

“KENDİM ÖĞRENDİM, 20 YILDIR YAPIYORUM”

Nazarlığın her evde olması gerektiğini söyleyen 93 yaşındaki Durmuş Yıldırım, “Çıtlık ağacı eskiden öküzlere boyunduruk olur ve tarlalar sürülürdü. Öküzün sağına ve soluna çıtlık ağacından takılırdı nazarda gelmezdi. Bu işi kendim öğrendim. 20 yıldır da yapıyorum. Nazarlık çok mühimdir. İnsan vücudunda da ve her evde olması gerektiğini söylüyorlar” dedi.