2140 metre yüksekliğinde ve müthiş bir doğal güzellik görüntüsüne sahip olan Çameli ilçesi Yaylacık Dağında  01 Eylül-07 Eylül Tarihleri arasında bu yıl 6’ıncısı gerçekleşecek olan 2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek.FAI onaylı CAT2 etkinliği olan 2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası için 39 ülkeden 355 sporcunun başvurduğu Dünyanın en iyi 120 Yamaç Paraşütçüsü gelerek Gökyüzünde şölen oluşturacak.

İLÇENİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR

Başkan Arslan 2013 yılında başlattıkları hava sporları serüveninde Yaylacık Dağı’nın bu alanda tüm dünyada tanınan merkezlerden biri haline geldiğini söyledi. Çameli’nin tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanında hava sporlarında da adından söz ettirdiğini vurgulayan Arslan; ''Yamaç paraşütünde şimdiye kadar yaptığımız uluslararası organizasyonlarla büyük başarılara imza attık.

Yaylacık Dağında yaptığımız kalkış ve iniş pistleriyle hava sporlarında ülkemizin çok önemli bir merkezi olduk. Fiziki yapısı, coğrafi özellikleri ve termik akımlarıyla yamaç paraşütü hava sporlarında vazgeçilmez bir merkez. 01-07 Eylül Tarihleri arasında Dünya Yamaç Paraşütüne ev sahipliği yapacağız. Çameli’nin önemli bir uluslar arası şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirterek, şampiyonanın İlçenin tanıtımına büyük katkısı olacağını söyledi. Organizasyona renk katacağı etkinlikte, misafirlerin ve sporcuların bölgeyi tanıması açısından tanıtımlarımız devam edecek Şimdiden Sporcularımıza kazası belasız yarışmalar diliyorum" dedi.

İZLEMEK İSTEYEN HERKES ÇAMELİ’YE BEKLİYORUZ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan “Kaymakamlık ve Çameli Belediyesi şampiyonanın hem güvenliği, hem de konukların ağırlanması ile ilgili her türlü çalışma en küçük ayrıntısına kadar yapıldı

01-07 Eylül tarihlerinden gerçekleşecek olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Eleme etkinliklerine Yaylacık Dağında gerçekleşeceğini dile getiren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Tüm vatandaşlarımızı Uluslararası Yamaç Paraşütü atlayışlarını izlemeye davet etti Çameli’de bayram havasında düzenlenecek olan bu etkinlikte Yamaç Paraşütü sporcular pencere açıldı denilerek Çameli Semalarını renklendirecek dedi

İLÇENİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ VE SERİN İKLİMİNDE ZİYARET EDİLEBİLİR

''Allahın tüm doğal güzellikleri bahşettiği Çameli’nin her noktasında ayrı bir etkinlik yapılabilir. Akkavak ve Kargın yaylasında kar ve zirve yürüyüşleri, Sarıkavak ve Karanfilli yaylasında doğa yürüyüşü aynı zamanda Kolak Gölünde çadır kurup geceleri konaklanacak trekking yürüyüş rotaları, derin vadilerde aksiyon ve adrenalin sevenler için kanyonlar, bisiklet safarisi gibi birçok alternatif seçenekleri var.