Çameli’de Geleneksel Türk el sanatlarından biri olan çini sanatını devam ettirmek amacıyla, merak edip öğrenmek isteyen vatandaşlara yönelik Kurs Çameli Hayri Dev Kültür Merkezinde açıldı. Halk Eğitim Merkezinden Fatma Serçin, “Kursumuz daha çok bayanlara yönelik ama beylerinde talepleri var Sadece cini kursu ile değil ahşap boyama, resim kursu gibi çeşitli kurslar düzenleyeceğiz Çameli Belediyeside her konuda bize desteklerini sağlıyor Kursumuzu olan ilginin artmasını ve Çameli Halkını kursumuza bekliyoruz” dedi.

CİNİ TOPRAKLA ATEŞİN DANSIDIR

Kurs Hocası ise Nezahat Köroglu Dikilitaş, kursiyerin katıldığını belirterek bu sayının artmasını beklediğini Kurs Bitiminde ise sergi düzenleyeceklerini söyledi.

Kurs Hocası Nezahat Köroglu Dikilitaş, çini yapımının meşakkatli bir iş olmasına karşın ev hanımlarının yaptıkları eserleri gördüklerinde yüzlerinin güldüğünü belirterek "Buraya katılan kadınlarımız işlerini severek yapıyorlar Onlar işlerini severek yaptıkça ben de zevkle çalışmaya başladım. Güzel eserler ortaya çıktıkça ve takdir gördükçe çalışma azmimiz daha da arttı. Ben onlardan çok memnunum. Burada iş öğrenmenin yanında hem ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar hem de boş zamanlarını değerlendirmiş oluyorlar. Bize bu noktada destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çini Osmanlı sanatıdır. Çok faydalı bir kurs olduğunu düşünüyorum. Öğrendikleri işlerini başka yerde paraya dönüştürebilirler. Evlerinde iş yapıp satış yapabilirler" dedi.

Kadınların aktif iş gücüne katılmalarını sağlama noktasında açılan bu tür kursların çok önemli olduğuna işaret eden Arslan, “Çameli Belediyesi olarak ev hanımlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız 157 Projemizin içerisinde yer alan Sosyal Belediyecilikte Ev hanımlarımız için meslek edindirme kursları sözümüzle Ev hanımlarımıza destek olduk dedi. İlerleyen Zamanda Hayri Dev Kültür Merkezimizde Sanat Atölyelerimizde farklı kurslarımız açılacaktır” dedi.