Çameli’de iki gün önce şiddetli sağanağın ardından başlayan dolu yağışı adeta hayatı felç etmiş, ilçe sokakları adeta beyaza bürünmüştü. Yaklaşık 15 dakika süren ve ilçedeki hayatı da olumsuz etkileyen kuvvetli dolu yağışında tarım arazileri zarar gördü.  Özellikle ilçede hasat öncesi elma üreticileri dolu yağışından mağdur oldu. Toplanmayı bekleyen elmaların üzerinde şiddetli dolu yağışının ardından yara ve delikler oluştu.

ELMA VE FASULYE ZARAR GÖRDÜ

Konuyla ilgili Denizliaktuel.com’a özel açıklamalarda bulunan Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, dolu yağışının hasat yapmayı bekleyen çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti. Şiddetli dolu yağışının tarım arazilerinde zarara yol açtığını ifade eden Tuncer, “500 dönüm arazide hasat yapılmayı beklenen elma ağaçları doludan zarar gördü. Dalındaki elmaların kabuğunda yaralar oluştu. Yine toplanma mevsimindeki, yerel halk tarafından ‘Çakıldak’ olarak da adlandırılan olgunlaşmış, kuru fasulyelerde büyük ölçüde zarar oluştu. Tarım İlçe Müdürlüğü ile birlikte zararın tespitine yönelik çalışma yapacağız” dedi.

TARIM SİGORTASI İÇİN ÇAĞRI

Yaşanabilecek doğal afetlere ve olumsuzluklara karşı vatandaşlara tarım sigortası yaptırması çağrısında bulunan Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, “Çiftçilerimizin tarım sigortasını muhakkak yaptırması gerekiyor. Yaşadığımız şiddetli dolu yağışı gibi olumsuzluklar meydana gelebiliyor. Burada tarım sigortasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Çiftçilerimizin tarım sigortasını yaptırılıp, ürünün garanti altına alınması lazım” diye konuştu.

Deniz TOKAT