DENİZLİ HABERLERİ

Çameli’ye 300 Bin Avroluk hibe desteği sağlandı

Çameli ilçesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen IPARD III Programı kapsamında 300 bin avro hibe almaya hak kazandı. Proje, kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanmasını hedefleyen LEADER yaklaşımı çerçevesinde değerlendirildi ve yüksek puan alarak desteklendi.

Çameli Yerel Eylem Grubu (ÇAMYEG) tarafından hazırlanan proje, IPARD III Programı’nın (2026-2030) M5 bileşeni olan Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması (LEADER Yaklaşımı) kapsamında incelemeye alındı. Değerlendirme sonucunda proje 80,40 puan elde ederek 300 bin avro tutarında hibe desteği almaya hak kazandı. Bu hibe, programın kırsal alanlardaki topluluk temelli kalkınmayı teşvik eden mekanizması üzerinden sağlanıyor.

SÖZLEŞME DENİZLİ TKDK’DA İMZALANDI

Projenin sözleşmesi, Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen törenle resmiyet kazandı. Törene Denizli TKDK İl Koordinatörü Bilal Taştepe, Çameli Belediye Başkanı ve aynı zamanda ÇAMYEG Başkanı Cengiz Arslan ile Proje Koordinatörü Emirhan Akşit katıldı. İmza töreni, projenin uygulama aşamasına geçişini simgeliyor.

KIRSAL KALKINMA VE TURİZM ÖN PLANDA

Proje kapsamında Çameli ilçesinde kırsal kalkınma, tarım, turizm, doğa sporları, yerel üretim ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışmalar yürütülmesi öngörülüyor. Bu faaliyetler, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek nitelikte planlandı. Hedefler arasında bölgenin potansiyelini değerlendirecek somut adımların atılması yer alıyor.

ÇAMELİ’NİN GELECEĞİNE YÖNELİK ADIM

Yetkililer, projenin ilçeye sağladığı bu destekle kırsal alanlarda yeni fırsatlar yaratılacağını belirtti. Projenin uygulanmasıyla Çameli’nin kalkınma sürecine katkı sunması bekleniyor.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }