Çivril İlçesi Tekke Mahallesinde, ekinleri susuzluktan yanıp kavrulan köylüler, Afyonkarahisar-Denizli sınırındaki köyde yapılan bent nedeniyle susuz bırakıldıklarını iddia etti. Normalde beline kadar boy vermesi gereken ekinlerin büyüyemediğini anlatan köylüler, “Mayıs sonuna geldik, dibimizdeki Dinar’a bağlı Duman köyüne su verilirken bu yapılan bentle bizim tarlalarımıza su verilmez oldu diyerek dertlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya anlattı.

Yaşananların kuraklıkla sadece açıklanamayacağını; defalarca iklim krizine, kuraklığa dair uyarılarda bulunduğunu ve önlem çağrıları yaptıklarını hatırlatan Karaca, Mart ayında planlama yapılıp, münavebeli ekim ve planlı su dağıtımı için çalışma yürütülmesi gerekirken, liyakatlı kadrolar olmadığı için köylülerin Mayıs ayında susuzlukla baş başa bırakıldığını, Çivril Ovasında yaşanan bu sıkıntıları CHP iktidara gelince çözeceklerini dile getirdi.

“SUYU ADALETLİ DAĞITIN”

Köylüler,“3 ay önce bent yapıldı, Tekke Mahallesinin suyu kesildi. Denizli tarafı kurumuş Afyon tarafı çiftçileri suyu kullanabiliyor ama Çivril tarafı Tekke tarlalarındaki ekinler sulanamıyor. Bendin bir tarafında Çivril tarafındaki Tekke köyündeki tarlalar susuz, diğer tarafta Dinar’ın Duman köylüleri ise tarlalarını sulayabiliyor” dedi.

KARACA, SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAK

Köylülere sorunun çözümü için girişimlerde bulunma ve takipçisi olma sözü veren Gülizar Biçer Karaca, “Bu insanların ürünleri yanmış, kavrulmuş, üretici perişan. Yerel yöneticiler bu bendin yapılmasına nasıl izin verdi? 3 aydır bu sorunun çözümü için neden sessiz kaldılar?  Ben bu işin peşine düşeceğim” diye konuştu.