Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirerek, ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği altyapı yatırımının temel atma töreni pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapıldı. Sevindik Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, bir şehrin olmazsa olmazının altyapı olduğuna dikkat çekerek, "Bir şehirde altyapı yoksa, o şehrin üstü ne kadar güzel olursa olsun, yapılar ne kadar renkli olursa olsun hiçbir anlamı yoktur. Üstyapıyı anlamlı ve sürdürülebilir kılan, bir şehirde yaşama kalitesini en üste çıkaran altyapıdır" dedi.

"Aynı anlayış ve ruhla"

Başkan Zolan, "Birlikte çalışma şansına sahip olduğum Sayın Nihat Zeybekci Bakanımızın belediye başkanlığı döneminde ilk kez ciddi, planlı ve projeli altyapının temeli 2008 yılında atıldı. Bu hassasiyeti ve vizyonu bize gösteren Nihat Zeybekci Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 2011 yılında başkan yardımcılığımdan başkanlık görevine geçmeyi Allah’ım nasip etti. Aynı anlayış ve ruhla yapılması gereken neyse çok şükür gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.  Temelini attıkları Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerine toplam 295 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa edeceklerini belirten Başkan Zolan, "Çok şükür biz cesaret ettik, vatandaşımız sabrediyor, destek oluyor ve bu sorunlar ortadan kalkıyor. İnşallah en kısa zamanda tamamlamayı Allah’ım nasip etsin. Dokuzkavaklar, Anafartalar, Aktepe, Karşıyaka’nın bir kısmı ve Deliklitaş Mahallesi’nde de hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 685 kilometrelik her 2 etabın maliyeti 230 milyon liranın üzerindedir. Sevindik, Sümer ve Karşıyaka altyapı hattımızın maliyeti ise 109 milyon liradır" dedi.  

Kayıhan, Hürriyet ve Asmalıevler'e müjde

Bunun yanında Yenişehir Mahallesi’ne 72 km içme suyu hattı, Adalet ve Bereketler Mahallesi’ne yağmur suyu hattı, Yenişafak Mahallesi’ne kanalizasyon hattı, Zafer ve Akçeşme mahallelerine ise yağmur suyu hattı döşeyeceklerini belirten Başkan Zolan, Kayıhan, Hürriyet ve Asmalıevler mahalleleri için de müjde verdi : "Allah nasip ederse bu mahallerimizin de altyapısı baştan aşağıya değişecek ve o güzelliklere kavuşacak. Bu çalışmalar yapıldığında artık Denizlimizin acil bekleyen sorunu kalmayacak. Denizli Türkiye’nin en düzenli ve en yeni altyapısını tamamlamış bir şehir haline gelecek" diye konuştu.

Akbaş Barajı müjdesi de verildi

2017’de inşası tamamlanan Akbaş Barajı’nın önümüzdeki yaz Denizli merkeze içme suyu olarak geleceğini müjdeleyen Başkan Osman Zolan, "Şehrimizde su güvenliği noktasında derin bir nefes alacağız. Bizlerin ve büyüklerimizin yaptığı işler öyle günlük değil, Nihat Bakanımızın arzusu ile başlayan Akbaş’taki hem sulama hem içme suyu kaynağını inşallah Denizlimize aktaracağız. Suların iletim hatlarıyla ilgili çalışmalar son hızla devam ediyor. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, emek veren tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Ortak sevdamız Denizli, hep beraber inşallah durmayacağız, beraber koşacağız" diye sözlerini tamamladı. Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ise, Büyükşehir Belediyesinin kent merkezi ve ilçelerde cesurca gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarının kendisini gururlandırdığını belirtti. Yıldız, "Daha önce 5 mahalle için altyapı temel atma törenine katılmıştık, bugün de buradayız. Hemşehrilerimize düşen, altyapıyı daha dikkatli kullanmalarını ve yapılaşmayı buna göre gözetmelerini rica ediyorum. Büyükşehir Belediyemizi ve çalışanlarını kutluyorum" diye konuştu.

"Belediyecilik nasıl yapılır adeta Denizli’de sergilenmiş"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan da, AK Parti belediyecilik hizmetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Denizli’de de 2004 yılında önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile başladığına dikkat çekti. Özkan, "Altyapı olmadan bir şehre belediyecilik hizmetlerinin gelebilmesi mümkün değil. Gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz büyük hizmetlerin temelini atıyoruz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde şehrimize yapılan hizmetlerden dolayı milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bu hizmet anlayışının şehrimizde liderliğini yapan Nihat Zeybekci Bakanımıza, şehrimize yaptığı hizmetlerle Denizli tarihine imza atan Osman Zolan Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, 2,5 ay önce Denizli’de göreve başladığını belirterek, burada iş bilen isimler tarafından önemli hizmetler yapıldığını gördüğünü belirtti. Vali Atik, "Belediyecilik nasıl yapılır adeta Denizli’de sergilenmiş. Bunun mimarı, tanımaktan şeref duyduğum Nihat Zeybekci Bakanımız, devamında çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile bu anlayış devam etmiş. Denizlimiz Türkiye’de yaşanabilir ve belediyecilik anlamında çok kıymetli bir yere taşınmıştır" dedi.

"30 yıl boyunca içme suyu sorunu olmayacak"

Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı olarak seçildiği dönemde Denizli’de yaşanan olumsuzlukları hatırlatarak, ilk yapmaları gereken işin altyapı olduğunu gördüğünü ifade etti. Nihat Zeybekci, "2008 yılında şehrin ana çekirdeğinde altyapı çalışmasına başladık, İncilipınar, Lise Caddesi, Bayramyeri, Kayalık Caddesi, İkinci Ticari Yol, İstasyon Caddesi, Atatürk Bulvarı’ndan İzmir asfaltına kadar altyapısını, üst yapısını yaptık. Yaparken zorluklar yaşadık. Akbaş Barajını bu şehrin nüfusunun 1 milyonun üzerine çıkacağını öngördüğümüz için Honaz Dağı’nın tepesine yaptık. Şehrimizin önümüzdeki 30 yıl boyunca içme suyu sorunu olmayacak" diye konuştu.

"Denizli, Ege’nin, Türkiye’nin parmakla gösterilen şehri oldu"

Denizli’nin büyük bir ivme kazandığına dikkati çeken Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü; "2004 yılında yola çıktığımızda sloganımız şuydu; ‘Denizli hak ettiğini alacak’, ‘Denizli Ege’nin vizyon şehri olacak.’ 2009 seçimlerine giderken ‘Denizli, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak ve dünya şehri olacaktır’ dedik. Bugün geldiğimiz bütün standartlarda Denizli hak ettiğini aldı, almaya devam ediyor. Denizli, Ege’nin, Türkiye’nin parmakla gösterilen şehri oldu. Başta milletvekillerimiz, il başkanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber bu şehre hizmet yağdırmaya devam edeceğiz" dedi.

Dev boru hatlarından otomobil geçti

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde altyapı projesinin temeli atıldı. Törende alt yapı çalışmasının büyüklüğüne dikkat çekmek için ilginç bir sürprize imza atıldı. Döşeme çalışmasına başlanan 2400 santimetre çapındaki dev yağmur suyu bağlantı borularının içerisinden otomobil geçerek, katılımcılara unutulmaz bir an yaşattı. Büyük beğeni toplayan sürpriz uzun süre alkışlandı.