15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, ülkemizdeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe teşebbüsünün, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu ve aziz Türk milletinin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini söyledi. Denizlililerin 15 Temmuz gecesi vatan haini FETÖ’ye karşı tek ses, tek yürek olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “15 Temmuz 2016’da yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarından itibaren sokaklara çıkıp ülkemizi hainlere teslim etmedik” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “15 Temmuz 2016’da yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarından itibaren sokaklara çıkıp ülkemizi hainlere teslim etmedik” dedi.

Tarihi gece 15 Mayıs 1919’un simgesi Denizli sancağının tam 97 yıl sonra yine bir bağımsızlık mücadelesi için meydanlara çıktığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “O karanlık gece 7’den 70’e yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Vatansever kardeşlerimizle birlikte başta Çardak ilçemiz olmak üzere darbe planlarını alt üst ettik. Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”