Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Enerji Kentler Birliği'nin (EKB) gerçekleştirdiği "Yenilenebilir Enerji Politikaları ve Belediyeler Paneli" yapıldı. Karahayıt Mahallesi'ndeki Collosae Otel'de düzenlenen toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, EKB ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ve EKB'ye üye çok sayıda Belediye Başkanı, temsilcileri ve davetliler katıldı. Başkan Osman Zolan EKB'nin üye belediyelere yol gösterme, danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini artırarak sürdüğünü kaydederek, "Yenilenebilir enerjide ülkemiz çığır açtı, çok büyük güzellikler ortaya çıktı. Sayın Bakanımızın yenilenebilir enerjide belediyelerimize vermiş olduğunuz katkı, yatırım ve teşvikler çok önemliydi" dedi.

“DÜNYA 2'NCİSİ DENİZLİ “

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün artık başka ülkelerde gördüğümüz tesisleri, bir ilden başka bir ile giderken yolculuk boyunca görüyoruz. Güneş santralleri, jeotermal santraller, yenilenebilir enerji alanında yapılmış yatırımları görüyoruz. Onun için ben size tekrar çok teşekkür ediyorum. Ülkemizle ve sizlerle gurur duyuyoruz Sayın Bakanım." Belediyelerin kendi bütçeleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla yönelmesi gerektiğini, yapılan bu yatırımların Türkiye’nin yerli ve milli enerji politikalarına katkı sağlayacağını belirten Başkan Zolan, bu yolda yürümeye devam edeceklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 4 yıl önce bir yola çıkarak iklim değişikliği eylem planı hazırladığını anlatan Başkan Zolan, "İklim değişikliğini önlemeye yönelik yaptığımız yatırımlarla Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) değerlendirmesi sonucu Türkiye’yi temsil ettik ve bu planlamamızla Dünya 2'nciliği ödülünü aldık. Bu dünya, bu ülke hepimizin" dedi.

 “YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA ÖNEM VERMELİYİZ”

İnsanoğlunun yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesinin hayati derecede önem taşıdığından bahseden Denizli Valisi Atik ise, "Biz çok şükür üreten bir ülkeyiz, üreten bir kentiz. Üretimin de bazı gerekleri var. Bu gereklerden biri de enerji sağlamak. Biz insanoğlu olarak dünyayı tükettik, vahşice kullandık. Biraz önce Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz hep birlikte hem merkezi hükümet, hem de yerel yönetimler olarak bu konuya önem vermemiz gerektiğini inananlardan biriyim.