Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. yılı anısına UNESCO tarafından ilan edilen Ahi Evran-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni kabul etti. Ziyarete Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ile birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticileri katıldı. Birlik Başkanı Erbeği, kabulden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür etti. Ahi Evran-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında işbirliğinde düzenledikleri Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali programının yapımında Başkan Zolan'ın büyük katkısı olduğunu belirten Erbeği, "Geçen yıl Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yine beraber bu etkinliği yapmıştık. Bu sene Ahi Evran-ı Veli Yılı ilan edilmesiyle birlikte bu programı daha geniş katılımlı yine hep beraber kutlayacağız inşallah. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ahi Evran-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Başkan Osman Zolan'ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinin çok yoğun geçeceğini kaydeden Başkan Zolan,

"TEMELİ KAYBETMEMEK GEREKİR"

Başkan Zolan ise, başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere tüm vatandaşların Ahilik Hafta'sını kutladı. Bu yılın Ahi Evran-ı Veli Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkan Zolan, Denizli'nin Ahilik geleneğinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu, bu çerçevede Ahilik Haftası etkinliklerini Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çok güçlü bir şekilde başlattıklarını söyledi. Başkan Zolan, "Ecdadımızın kardeşlik hukukunu oluşturduğu, iyi ahlak, dürüstlük ve kalitenin simgesi olan Ahilik geleneği bugünlere kadar ulaştı. Bize düşen bu geleneği kaybetmeden gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu bizim temelimizdir. Temeli kaybetmemek gerekir. Temeli kaybettiğimiz anda yok olmamız kaçınılmazdır. Bunu unutmayacağız. Bizi biz yapan değerlerimize her zaman sahip çıkarak onu gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Ahilik de bunların en başında geleni" dedi.

Ahi Evran-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Başkan Osman Zolan'ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinin çok yoğun geçeceğini kaydeden Başkan Zolan,

AHİLİK VE İLKELERİNİN DENİZLİ'YE KATKISI

Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinin çok yoğun geçeceğini kaydeden Başkan Zolan, şunları söyledi: "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivalimiz ve diğer etkinliklerimiz başta gençlerimize olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Ahiliği anlatmak için iyi bir fırsat olacak diye düşünüyorum. Denizlimizin bugünlere gelmesinde; ticarette, esnaflıkta, üretimde ve ihracatta Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katkıya bakıldığında bunun altında Ahilik ve onun ilkeleri gelir. Bunu unutmamak gerekir. Bunlar kendiliğinden hiçbir yerde olmaz. Bunlar Denizli'nin Ahilik ile ilgili güçlü bir altyapısının olmasından kaynaklanmıştır. İnşallah bu geleneği ileriye doğru götüreceğiz. Unutturmayacağız, daha fazla bilinmesini hep beraber sağlayacağız. Ben sizleri de bu yürüyüşe güç verdiğiniz için bayraktarlığını yaptığınız için çok teşekkür ediyorum."