Denizli Büyükşehir Belediyesi corona virüsüne karşı aldığı tedbirler kapsamında vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı otobüs terminali, parklar, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm hizmet noktalarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı biyosidal ürünler ile dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştiriyor. Ekipler özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs terminali, parklar, dinlenme alanları, kültürel ve spor tesisleri gibi tüm Büyükşehir Belediyesi hizmet noktalarında buharlı dezenfeksiyon makineleri ile bakteri, virüs ve mikropların direnç kazanmasını engelleyen dezenfeksiyon işlemi yapıyor.

Dezenfeksiyon uygulamaları aralıksız sürecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası başta olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Genç Denizli, sosyal etkinlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, yaya üst geçitleri, Bayramyeri Meydanı, Gazi Bulvarı, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı gibi sorumluluk alanlarındaki parklarda bulunan bank ve diğer tesisler ile çocuk oyun gruplarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ise kurum içi çalışanların corona virüsüne karşı alması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştiriyor. 

Gençlerbirliği maçı öncesi statta dezenfeksiyon uygulaması yapılacak

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler Yukatel Denizlispor'un 14 Mart Cumartesi günü yapacağı Gençlerbirliği maçın öncesi sabah saatlerinde Atatürk Stadyumu'nda dezenfeksiyon uygulaması yaparak corona virüsüne karşı önlem alacak.

"Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, corona virüsüne karşı günlük rutin olarak yaptıkları çalışmalara ek birçok ilave tedbirler aldıklarını söyledi. Vatandaşların korku ve paniğe kapılmayarak kişisel temizlik ve hijyenlerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak bizler vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarımızda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Tüm önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli" dedi.