Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Süt Üreticileri Birliği arasında kent genelindeki süt üreticilerinin ürün kalitesinin artırılması ve ek desteklerden faydalanabilmesi için büyük öneme sahip süt analiz laboratuvarı yapımı ve ekipmanları teminini içeren işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ile Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyeleri katıldı. Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Denizli'de süt analiz laboratuvarı kurulması konusunu Başkan Zolan’a ilettikleri ilk andan itibaren kendilerine büyük destek verildiğini belirterek, teşekkür etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi süt üreticileri için hayati öneme sahip süt analiz laboratuvarı yapımı ve ekipmanlarının temini için işbirliği protokolü imzaladı. Binlerce süt üreticisinin analizlerini artık Denizli’de gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Zolan,

ALTINBAŞ: "SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP"

İmzalanan protokolün süt üreticileri için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Altınbaş, “Sayın Başkanımıza konuyu ilettiğimizde, 'Konu üreticiyse biz elimizden gelen desteği her zaman yapmaya hazırız. Gerekli çalışmaları yapın’ dedi. Biz de Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile çalışmaları son raddeye getirdik. Sayın Başkanımıza bu yoğun çalışmaları içerisinde bize ayırmış olduğu zaman ve destekten dolayı Allah razı olsun diyor, üreticilerim adına tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi süt üreticileri için hayati öneme sahip süt analiz laboratuvarı yapımı ve ekipmanlarının temini için işbirliği protokolü imzaladı. Binlerce süt üreticisinin analizlerini artık Denizli’de gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Zolan,

BAŞKAN ZOLAN: “BU EKSİKLİĞİN GİDERİLMESİ GEREKİYORDU"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek, Denizlili süt üreticileri için hayati öneme sahip bir yatırımı gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Zolan, “Denizli’deki bu eksikliğin giderilmesi gerekiyordu. Çünkü gerçekten zor şartlar altında üretme konusunda gayret sarf eden insanlarımızın yanında olmamız gerekiyor. Burası küçük üreticilerin laboratuvarı olacak. Sütlerin standardı ve içerik analizi yapılabilir duruma gelecek. Bugün protokolümüzü imzalıyoruz. En kısa zamanda bu laboratuvarımızı hayata geçirmeyi ve birliğimizle birlikte yapmayı arzu ediyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

“ÇİFTÇİMİZİN, ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Teşekkürün en büyüğü üreticilerimize, onlara ne kadar hizmet etsek azdır” diyen Başkan Zolan, “Onların işlerini kolaylaştırmamız gerekiyor. Ürettiği ürünlerin değerini sağlamamız gerekiyor. Bu noktada yaptığımız iş, süt analiz laboratuvarı ve ekipmanları desteği ile üreticilerimizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bir nebze de olsa nefes verecektir. Bundan sonra da çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Üretme konusunda el ele, kol kola tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından protokol Başkan Zolan ve Altınbaş tarafından imzalandı.

DESTEKLERDEN FAYDALANAMAYAN 21 BİN İŞLETMENİN ÖNÜ AÇILACAK

Süt analiz laboratuvarının kurulması ile ek desteklerden yararlanabilmek için süt kalite analizlerini başka şehirlerde yaptırmak zorunda kalan veya imkanı olmadığı için analizlerini şehir dışında yaptıramayan Denizlili süt üreticileri büyük bir çileden kurtulacak. Analizlerini şehir dışında yaptıramayan küçük çaplı süt üreten işletmeler de laboratuvar ile ilk defa analiz desteği alabilecek. Denizli genelinde 22 bin süt üretim işletmesinin bulunduğu belirtilirken, söz konusu işletmeler içerisinden yaklaşık 1.000 tanesinin şehir dışında süt analizlerini yaptırarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sütün kalite kriterlerine göre verilen ek desteklerden yararlanabildiği ifade edildi. Denizli'de kurulacak süt analiz laboratuvarı ile söz konusu ek desteklerden faydalanamayan 21 bin işletmenin de önü açılacak.