Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir çok etkinliğe imza atacak. Engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve engellilere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması adına düzenlenen etkinlikler 3 Aralık 2021 Cuma günü saat 16.00'da Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunacağı törende engelliler adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından basın açıklaması yapılacak. Saat 16.30'da ise farkındalık yaratmak için "Engelsiz bir dünya" sloganı ile güvercin uçurtma etkinliği düzenlenecek. Daha sonra katılımcılar Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar sürecek kortej gerçekleştirecek.

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolu dolu kutlanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği işbirliğinde engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve engellilere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması adına

PERFORMANSLARINI SERGİLEYECEKLER

Kortejin ardından saat 17.00'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda özel okul öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları performanslarını sergileyecek. 17.30'da ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin özel gereksinimli bireylere hizmet veren sivil toplum kuruluşlarında görev almış üye ve gönüllülere şükran belgesi takdimi yapılacak. Öte yandan saat 14.00-15.00 arasında da Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampüte Futbol müsabakası yapılacak.