Denizli'nin alternatif turizm kaynaklarından daha fazla yararlanması hedefiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi modern bir ulaşım ağına kavuştu. 12 kilometre sıcak asfalt döşenen Denizli Kayak Merkezi'nin yol sorunu giderildi. Başkan Osman Zolan, Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi'nde hayata geçirdikleri Denizli Kayak Merkezi yolunda sona geldikleri sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. Başkan Zolan'a Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, meclis üyeleri ve beraberindekiler eşlik etti. Nikfer Mahallesi'nden başlayarak Denizli Kayak Merkezi'ne kadar süren 12 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasını inceleyen Başkan Zolan, aynı güzergahta yaptıkları su tahliye kanalları ve riskli bölgelerdeki bariyer çalışmalarını kontrol etti. Çalışanlara kolaylıklar dileyen Başkan Zolan, kayak merkezinde de bir süre incelemede bulundu.

"Denizlimizin en önemli turizm merkezlerinden biri"

Başkan Zolan, Denizli Kayak Merkezi'nin kentin en önemli turizm merkezilerinden biri olduğunu vurguladı. Dünya standartlarında hizmet veren tesisin ulaşımıyla ilgili sıkıntılar olduğunu, yolun kalitesini yükseltmeleri gerektiğini kaydeden Başkan Zolan, "Burada 2420 metre rakıma çıkıyoruz. Denizli ölçeğinde yüksek bir rakım. Yoğun kar yağışı yollarda sıkıntılara neden oluyordu. Denizlimizde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, şehir dışından gelen misafirlerimiz yolla ilgili zorluklar yaşıyordu. Bu durumu tespit ettik, sorunu gördük ve çalışma başlattık. Denizli Kayak Merkezimizin yaklaşık 12 kilometrelik yolunu sıcak asfalt yaptık. Denizlili hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz artık kayak merkezine geldiğinde yolla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacak. Ege'nin en büyük kayak merkezi yeni sezonu heyecanla bekliyor " dedi.

"Her geçen gün daha da iyiye gidecek"

Yolun asfaltlanmasının yanında riskli bölgelerde bariyer çalışması yaparak güzergahı daha güvenli hale getirdiklerine işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İnşallah birkaç gün içerisinde bu işler tamamlanacak ve Denizli Kayak Merkezimiz bu kışa hazır hale gelecek. Tüm misafirlerimizi daha iyi karşılayacağız. Şimdiden Denizlimize, kayak severlere ve tüm misafirlerimize hayırlı olsun. Denizlimizin en önemli turizm merkezlerinden olan kayak merkezimiz inşallah her geçen gün daha da iyiye gidecek. Ülkemize, bölgemize, şehrimize kış turizminde de imkanlar sunmaya devam edeceğiz. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun."

"Başkan Zolan'a teşekkür"

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından kayak merkezinin yolunun daha da konforlu hale getirildiğini belirterek, "2420 metre rakımda Denizli’nin eşsiz güzelliklerinin yer aldığı Bozdağımızdayız. Kayak merkezimiz 12 kilometrelik sıcak asfalta kavuşuyor. Buraya gelen misafirlerimiz artık daha modern ve güvenli bir yolda seyahat edecek. Yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Ege'nin en büyük kayak merkezi

Kayakseverlerin yeni sezonun açılmasını heyecanla beklediği Denizli Kayak Merkezi, kent merkezine 75 km uzaklıktaki Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi sınırları içinde bulunan 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bulunuyor. Dünya standartlarında hizmet veren tesiste toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist yer alıyor. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı ve pistleri barındıran tesiste saate 2 bin 500 kişiyi taşıyabilecek kapasitede 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant hizmet veriyor. Ulaşım kolaylığı, alt yapısı ve günü birlik tesisleriyle ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede bulunan Denizli Kayak Merkezi, topoğrafik yapısı ve Alplere özgü kar kalitesi ile kayak ve snowboard yapmak için büyük avantaj sağlıyor.