Yeni tip koronavirüs sürecinin ardından Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) ile birlikte tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, herkesi travertenleri ve şifalı sularıyla ünlü Pamukale'ye davet etti. Yeni normalleşme döneminde de terminal, meydan, yeşil alanlar gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde başta dezenfeksiyon olmak üzere tüm önlemleri almaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şifalı sularıyla ünlü Pamukkale-Karahayıt bölgesindeki termal otellerin birçoğunun "Güvenli ve Sağlıklı Turizm Belgesi" aldıklarını ifade etti.

Denizli'nin Kovid-19'la mücadele başarısı

Türkiye'nin Kovid-19'a karşı en erken tedbir alan ülkelerden biri olduğunu, bundan dolayı da salgınla mücadelede büyük yol kat edildiğini anlatan Başkan Zolan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlıklara, sağlık çalışanlarına ve emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Denizli'de de tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışarak salgına karşı yoğun bir mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, alınan tedbirler ve vatandaşların kurallara uyması ile birlikte şehirde vaka sayılarında yaşanan azlığa dikkat çekti

Pamukkale 2500 yıldır şifa dağıtıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin "En Temiz" ve "En Sağlıklı" kenti ödüllerini aldığını hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin en temiz ve sağlıklı kenti misafirlerini bekliyor. 2 bin 500 yıl önce insanlara şifa olan termal sularımız bugün de yurt içinden ve dünyanın dört bir tarafından gelen konuklarına sağlık veriyor. Bu süreçte gerek biz, gerekse tüm turizm tesislerimiz el ele vererek Sağlık, İçişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda hazırlıkları tamamlayıp tüm önlemleri aldık."