Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 2019 yılında da yoğun bir mesai geçirdi. Gece gündüz demeden Denizli merkez ve 19 ilçesindeki 52 ayrı istasyonda vatandaşların canını ve malını korumak için nöbet tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri geçtiğimiz yıl 4.178 yangına müdahale etti. Bunların yanında 2.201 kurtarma operasyonu gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 618 trafik kazası olmak üzere toplam 6997 olayda önemli rol oynadı. 2019'da kendilerine gelen 42.182 ihbarı değerlendiren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın, trafik kazası ve kurtarma operasyonu gibi olayların yanı sıra istenmeyen olayların yaşanmasını engellemek için de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında 46.568 kişiye eğitim hizmeti verildi. "Önce tedbir" politikası ile çalışmalarını durmaksızın sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kentteki 1.521 işyerini de olası yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetleyerek, yangın güvenlik raporu verdi.

En az yangın Beyağaç’ta yaşandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin merkez dışındaki ilçelerde müdahale ettiği yangın sayısında 581vaka ile Çivril başı çekerken bu ilçeyi sırasıyla Sarayköy, Tavas ve Acıpayam izledi. En az yangın 15 vaka ile Beyağaç’ta yaşandı. Kurtarma operasyonu sayısında ise 109 sayısı ile Sarayköy ilk sırada yer alırken,  en az kurtarma operasyonu 6 vaka ile Beyağaç’ta gerçekleştirildi.  49 müdahale ile en fazla trafik kazası müdahalesi yapılan ilçe Sarayköy olurken, bu ilçeyi 45 müdahale ile Acıpayam takip etti. En az trafik kazası müdahalesi yapılan toplam 3 trafik kazası ile Babadağ ve Bekilli ilçeleri dikkat çekti.

"İtfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangın, kaza gibi her türlü felakete anında müdahale eden 52 ayrı noktada itfaiye birimleri olduğunu ifade ederek, mesai mefhumu gözetmeden görev yapan personele teşekkür etti. Başkan Osman Zolan, "Geçmişte birçok bölgede yalnızca gündüzleri hizmet veren itfaiye, Büyükşehir olmamızla birlikte bugün 52 noktada, 7/24 görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. Vatandaşımız herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de hazır olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.