Denizli'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda devam edildi. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde valilik önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar protokol üyeleri, gençler, sporcular ve vatandaşların da katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı.

İbanoğlu, Samsun'da atılan ilk adımın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasını müjdelediğini söyleyerek, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne adım adım yaklaşırken ülkemiz Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gelmek ve bu seviyenin üstüne çıkmak için gençlerimizin öncülüğünde ilerleyişine hızla devam etmektedir” diye konuştu.

Törende Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan milli sporculara madalya ve plaketleri verildi.

Kutlamalara, 11. Komando Tugay ve Denizli Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı.