Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Denizli İnovasyon Derneği (DİDER) işbirliğinde Açık Sokaklar Günü (Open Street Day) etkinliği yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin de üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliğinin “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” sloganıyla başlattığı kampanyaya da destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik kortej ile başladı. Denizli Valiliği önünden başlayarak15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar süren korteje, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ile Pamukkale Kavşağı'ndan itibaren pedal çeviren yüzlerce bisikletli katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej ile Denizlililer hareketli yaşam ile sağlıklı bir hayat sürmeye davet edildi. Kortejin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir program düzenlendi.

38 ülke ve 2940 şehirde gerçekleştirildi

Denizli İnovasyon Derneği Başkanı Şaban Varol burada yaptığı açıklamada, 38 ülke ve 2940 şehirde milyonlarca insanın katıldığı bir etkinlikte boy göstermenin haklı  gururunu yaşadıklarını söyledi. Varol, “Bu organizasyonun gerçekleşmesinde, başlangıcından itibaren büyük bir özveri gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan Bey’e, Denizli Valiliği ve emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine, bizi yalnız bırakmayan bisiklet topluluğu temsilcilerine ve bu muhteşem organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Amaç sağlıklı yaşamı teşvik etmek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, amaçlarının geçmişte olduğu gibi teknolojik anlamdaki bağımlılıkları azaltarak sağlıklı kalabilmek adına hareketli yaşamı teşvik etmek olduğunu ifade etti. Denizli’nin çok güzel bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “ Bisiklet yollarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Denizlimiz çok güzel yeşil alanlara, büyük parklara ve yürüyüş yollarına sahip bir şehir. İnsanlarımızın, gençlerimizin sağlığını koruması, zinde kalması ve mutlu olması için çaba gösteriyoruz. Böylesi etkinlikleri arttıralım, daha sağlıklı ve daha güzel günlere ulaşalım istiyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlik bir günlük değil, bir ömür boyu olmalı, insanlarımız her gün belli mesafeleri mutlaka araçsız gitmeyi tercih etmeli, parklarımız da yürüyüş ve spor yapmalı” diye konuştu.

"Çocuklar geleneksel oyunlarla buluşturulmalı"

Teknoloji bağımlığına da değinen Başkan Zolan, çocukların sokakla ve geleneksel oyunlarla buluşturulması gerektiğini ifade etti. Başkan Zolan, “Çocuklarımız bilgisayar başında, akıllı telefonlarla sanal alemde oyunlar oynuyor. Çocuklarımızı sokağa çıkarmak ve gerçek arkadaşlarıyla buluşturmak ve gerçek oyunları oynayabilmelerini sağlamak bizlerin hedefi. İnşallah bunları el ele vererek gerçekleştireceğiz" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle renk kattığı etkinlikte capoeira gösterileri büyük beğeni topladı. Bir süre sek sek oynayan çocukları izleyen Başkan Osman Zolan, gençlerle hemsball oynadı. Başkan Osman Zolan, etkinliğe katılanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.