Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezinde 4, ilçelerde ise 4 olmak üzere hayata geçirdiği toplam 8 kapalı yüzme havuzu, kentte yüzme sporuna ilgiyi artırmaya devam ediyor. Yüzme sporuna ilginin artması üzerine 2015 yılında 15 yüzme sporcu ile kurulan Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı, yeni sporcularıyla daha güçlü hale geliyor. Bu kapsamda Denizli'de 18 yıldır yüzme antrenörlüğü yapan Mithat Ekmekçi ve lisanslı 25 yüzme sporcusu Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı'na katıldı. Tecrübeli antrenör Ekmekçi ve sporcuları Denizli Büyükşehir Belediyesi Çakmak-Karahasanlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde çalışmalarına başladı. Tesiste sabah ve akşam olmak üzere antrenman yapan sporcular çalışmalarını pandemi kuralları çerçevesinde yürütüyor.

"Yüzmeye başladığımız yıllarda Denizli'de havuz yoktu"

Antrenör Mithat Ekmekçi, 2002 yılından beri sporcu yetiştirdiğini belirterek, "Bu sene Büyükşehir Belediyemizin imkanları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Pandemi kurallarına göre çalışmalarını yaptıklarını anlatan Ekmekçi, "Yeni dönemde daha iyi bir yüzme kadrosu oluşturmak için çalışıyoruz. Tesisimiz hijyen açısından güvenli. Çocuklarımız havuzlarımıza gelip bizlerden bu eğitimi alabilirler. Denizli'de bu fırsatları vatandaşlarımıza sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizim yüzmeye başladığımız yıllarda maalesef Denizli'de havuz yoktu. Ama şu anda ilçelerde dahil 8 kapalı yüzme havuzuna sahibiz. Bu doğrultuda yüzme sporu emin ellerde" dedi.

Denizli 7'den 70'e spor yapıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı'na gelen sporculara başarılar diledi. Denizli'de 7'den 70'e onlarca dalda verdikleri ücretsiz spor kurslarıyla birçok genç yeteneğin keşfedildiğini, bu sporcuların farklı branşlarda Denizli ve Türkiye'yi temsil ettiğini kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Sağlıklı bir gelecek için başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza spor kursları vermeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya, daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir Denizi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

Sporculardan başarı sözü

Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı'na katılan sporcular ise başarı sözü verdi. Berra Kandemir (13), 6 yıldır yüzme branşı ile ilgilendiğini belirterek, "Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok güzel başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Tesisleri güzel buldum çok memnunum" dedi. Pelin Tanrıöver (11) ise 4 yıldır yüzücü olduğunu kaydederek, "Çok mutluyum yeni arkadaşlarım oldu. Çok güzel bir kulüp. Burada daha güzel başarı elde edebileceğimi düşünüyorum. Tesisler çok güzel havuzu çok iyi" dedi.

Sporcular mutlu

Haktan Mert Güren (11), "3,5 yıldır yüzüyorum. Burada çok daha rahatız ve imkanlarımız var. Daha fazla gelişiyoruz. Kulvarlarda en fazla 4 kişi yüzüyoruz. Kara salonumuz var, koşu yapıyoruz. Yani bu bizim için çok iyi oldu" ifadelerini kullandı. Çağa Kavşut (11) da, "6 yıldır yüzüyorum. Çok mutluyum. İstediğimiz gibi antrenman yapabileceğiz. Kara salonumuz var, koşu alanımız var. Çok mutluyum" dedi.