Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nı ziyaret etti. Ziyarete Federasyon Başkanı Çintimar, 2016 Rio Olimpiyatları 3'ncüsü milli atlet Yasmani Copello Escobar, Türkiye şampiyonu ve 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek Denizlili milli atlet Alperen Acet, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Atlet Ramil Guliyev, Türkiye Atletizm Federasyonu Çocuk Atletizmi Genel Koordinatörü Halil Akkaş, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Mustafa Akyavaş ve beraberindekiler eşlik etti. Federasyon Başkanı Çintimar, 2021 Tokyo Olimpiyatları'na Denizli'de hazırlanan milli sporcular ve beraberindekiler tesiste bir süre incelemede bulunarak burada spor yapan çocuklarla sohbet etti.

Çintimar: "Türkiye'deki en iyi tesislerden biri"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, Denizli’de atletizm faaliyetlerinin ciddi bir şekilde geliştiğine dikkat çekerek, “Denizli’de atletizm faaliyetleri Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çok ciddi bir atılıma geçti. Bu tesiste daha önce Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. 24 Ekim’de yapılacak Türkiye Kros Şampiyonası’nı da Denizli’ye verdik. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu atletizm sahası Türkiye’deki en iyi tesislerden birisi ve bu tesis tam kapasite çalışarak daha da güzelleşiyor. Bundan sonra Denizli’den milli takıma daha fazla sporcu geleceğini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizlere, spora ve sporcuya vermiş olduğu destekler için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Escobar: “Atletizm pistini çok beğendim”

Milli atlet Yasmani Copello Escobar ise Denizli’ye geldiği için oldukça mutlu olduğunu belirterek, böylesi önemli bir tesisin gençlerin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Milli atlet Escobar, “Burada olduğumdan dolayı çok mutluyum. Çok güzel bir şehir, buraya gelmeyi daha önce de çok istemiştim. Bu tesisin özeliğinden bahsetmişlerdi, pisti çok beğendim. Çocukların atletizme ilgisi her yerde olduğu gibi burada da çok iyi" dedi.

Şampiyonlardan Başkan Zolan'a ziyaret

Çintimar ve beraberindekiler daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Osman Zolan, atletizm ve tüm spor branşlarında her türlü desteği vermeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Osman Zolan, “Sağlıklı bir gelecek için özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz spor yapsın, en az bir spor dalıyla uğraşsın istiyoruz. Bunun için her branşta ücretsiz spor kursları veriyoruz" dedi. Denizli’de herkesin spor yapması için birçok spor tesisi yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, "Uluslararası atletizm yarışlarının yapılabileceği tesisimiz de var. Milli sporcularımızın Türkiye'ye örnek olan tesislerimizden faydalanmaları, olimpiyatlara burada hazırlanmalarıyla ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.