Kültür ve Turizm Bakanlığı müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine en az yüzde 100 olmak üzere çeşitli oranlarda zam yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve ‘Beyaz Cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale’ye girişler yapılan son zamla birlikte 400 lira olacak. Pamukkale Ören Yerine girişler 31 Mart tarihine kadar 200 liradan olacak.  Türk vatandaşlarına müzelere bir yıl boyunca sınırsız erişim sağlayan 60 liralık Müze Kart fiyatı ise değiştirilmedi. Müze Kart sahibi vatandaşlar yapılacak olan zamdan etkilenmeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere en az yüzde 100 zam yapıldı.

Buldan’da Belediye Başkanından İptal Kararı Buldan’da Belediye Başkanından İptal Kararı

MÜZE KARTA ZAM GELMEDİ!

Türkiye’nin en çok yerli ve yabancı turist çeken merkezlerinden olan Pamukkale’ye 2022 yılında 2 milyonun üzerine turist ziyaret etmişti. 2023 yılında bu rakamın 3 milyonu aşması bekleniyor. Kalıntıların büyük bölümü Roma döneminden olan Hierapolis (Pamukkale) antik kenti, tüm görkemiyle yanında durduğu Pamukkale Travertenleri'yle beraber 1988 yılında hem kültürel, hem doğal miras olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan ören yeri, tarihin her döneminde önemli bir şifa ve inanç merkezlerinden biri haline geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere en az yüzde 100 zam yapıldı.