Türkiye’de pamuk üretiminin önemli bir kısmını oluşturan Denizli’de, hasat heyecanı sürüyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun hasadı hem alıcıları hem de üreticileri memnun etti. Kentin birçok bölgesinde geçen yıla oranla artan pamukta, hasat için makineler hummalı çalışmalarına devam ederken, yıllık rekoltenin 50 bin ton olması bekleniyor. 

Türkiye'de ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen pamuğun önemli üretim merkezlerinden bir olan Denizli’de, hasat heyecanı sürüyor.

Kışın Yağmayan Kar Mart Ayında Yağdı Kışın Yağmayan Kar Mart Ayında Yağdı

“MAKİNELER SAYESİNDE PAMUKTA ESKİSİ GİBİ KİRLİLİK OLMUYOR”

Ege bölgesinde en kaliteli pamuğun kendi bölgelerinde yetiştiğini ve bu sene 600 ile 650 kilo aralarında gerçekleşen pamuk veriminin iyi olduğunu belirten Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Pamuk üretiminin yoğun olduğu ovalarda hasat sürüyor. Çiftçilerimizin yoğun emek vererek yetiştirdiği pamuk, dönem itibariyle hasatları 7-10 gündür devam ediyor. Yapılan ilaçlama ve işlemlerin ardından pamuğun toplanması var. Pamuğun üzerindeki yaprakların dökülmesi ve kozalarını açılmasıyla tek seferde makine ile hasat ediliyor. Eskiden pamukta kirlilik olurken, şimdi son teknolojilerle donatılmış makineler sayesinde güzelce pamuklar toplanıyor. Makineler sayesinde pamukta eskisi gibi kirlilik olmuyor. Kaliteli Ege pamuğunun olduğu bölgedeyiz. Bu sene 600 ile 650 kilo aralarında gerçekleşen verimler bulunuyor. Bu seneki pamuk fiyatlarındaki düşüş, geçen yıla oranla karşılaştırdığınızda çiftçinin beklentisini söndürdü” dedi.

Türkiye'de ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen pamuğun önemli üretim merkezlerinden bir olan Denizli’de, hasat heyecanı sürüyor.