Spor Toto 1. Lig’de son 3 maçtan 9 puan çıkartarak ligde kalma umutlarını yeşerten ve devre arasına umutlu giren Denizlispor’da taşlar yerinden oynuyor. Mevcut başkan Mehmet Uz, yaşanan son gelişmeler nedeniyle kulübün çıkmaza girmek üzere olduğunu ifade etti ve acil olarak 150 milyon liraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. 10 Ocak 2023 tarihinde seçimli olağanüstü genel kurula gideceklerini ifade eden Başkan Mehmet Uz, “Göreve talip olmak isteyen varsa buyursun gelsin. Kongre kararını aldık, bunun blöfü olmaz” dedi.

“TFF’YE GEREKLİ ARGÜMANLARLA BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Ev Sahipleri Dikkat: Son Gün 1 Nisan Ev Sahipleri Dikkat: Son Gün 1 Nisan

3 puan silme cezasının kaldırılması için TFF Tahmin Kurulu’na başvurduklarını söyleyen Başkan Mehmet Uz, “Gerekli argümanlarla itiraz dosyamızı TFF’ye sunduk. Pandemi nedeniyle 2019-2020 sezonun ligde düşme kaldırıldı. Ancak bize o dönemden 3 puan silme cezası veriliyor. Böyle bir şey olamaz. Puan silinecekse bile bunu sezon başı ya da sezon sonu belirleyin. Maç öncesi bize 3 puan silme cezası veriyorlar, o psikoloji ile futbolcular maça çıkıyor. Biz şimdi transfer yasağını kaldırırsak ne olacak? Sen bizim 3 puanımızı siliyorsun. Bunu TFF yetkililerine de söyledik” diye konuştu.

“KANUN ŞİRKETLEŞME İÇİN SEZON SONU DİYOR…”

Türkiye’de kanun sonrası şirketleşen ilk kulüp olduklarını kaydeden Başkan Uz, “Bizler şirketleşme yetkisini aldık. Sonrasında şirketi kurduk ve devir işlemi içinde gerekenleri yaptık. 7405 sayılı kanuna göre her şeyi yaptık fakat bize bu işlemin sezon sonu yapılabileceği aktarıldı. Durum böyle olunca da elimiz kolumuz bağlandı. Sezon sonuna kadar ne yapacağız? Şirketleşme işlemi tamamlansa hisse satışları ile durumu çözeceğiz her şey hazır… Ancak şu an bu süreç tıkandı.” dedi.

“150 MİLYON LİRA GEREKİYOR”

Kısa süre içerisinde kulübün yaşayabilmesi için 150 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Uz, “80-90 milyon lira ile transferi açacağız. 19 tane dosya var ve bu kişiler diretiyorlar. Takıma dağıtacak olduğumuz 20-30 milyon lira ve sezon sonunu görebilmemiz için de en az 20 milyon liraya ihtiyaç var. Bu parayı biz sezon sonunda şirketleşme için çok rahat toplayabiliriz ama şu an önümüzde engel var. Bu adımları şimdi atmazsak sezon sonu 2 dönem transfer yasağı yine bizleri bekliyor. Bu sorun çözülmezse Denizlispor yok olabilir. O yüzden 10 Ocak’ta seçimli olağanüstü genel kurul yapacağız. Aday çıkarsa kulübün önünü açabiliriz, ama olmazsa ne olur kestirmek zor. Elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.