İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu, görüşmeler işçileri çok yakından ilgilendiriyor. İşçilerin büyük merakla beklediği asgari ücret zammı için art arda açıklamalar geldi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada asgari ücretin 2019 beklenmeden 2 bin TL olması ve 2019 zam oranının da 2 bin TL üzerinden hesaplanması gerektiğini söyledi.

sgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanacak. Sıkı pazarlıkla geçmesi beklenen komisyon görüşmesinde nihai kararın Aralık ayının son haftasında çıkması bekleniyor.

TÜRK İŞ NE KADAR İSTEYECEK?

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, önceki gün yaptığı açıklamada asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini, pazarlık masasına en az 2 bin TL 'den oturacaklarını söyledi.

MERAKLA BEKLENEN DİSK 'İN AÇIKLAMASI

İşçi kesimini komisyonda temsil edecek bir diğer sendika olan DİSK ise asgari -ücret hakkındaki kararını açıkladı. DİSK Sendika Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin en az enflasyon oranında zamlanması gerektiğini söyledi. En az yüzde 25 zam isteyen Çerkezoğlu, asgari ücret için istedikleri rakamı ve raporlarını Kasım ayının son günlerinde açıklayacaklarını söyledi. En az yüzde 25 zamla asgari ücret 2 bin TL olur.