Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdu bölgesine yeni bir yaşam alanı daha kazandırıyor. Projede park, sosyal tesis, yürüyüş ve koşu yolu, açık alan spor aletleri, mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, oturma alanları ve 120 araçlık otopark yer alıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdunun olduğu bölgeye yeni bir yaşam alanı daha kazandırıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın daha önce Pelitlibağ Mahallesi sakinlerine söz verdiği proje 13.860 metrekarelik alanı kapsıyor.  Şehir merkezine yeni bir yaşam alanı daha kazandırmak için sürdürülen çalışma ile bölge nefes alınabilir bir alana kavuşacak. Proje ile vatandaşların spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği 600 metrekarelik bir sosyal tesis yapılırken, bu tesis içerisinde çok amaçlı salon, muhtarlık odası ve kafeterya inşa ediliyor. Bunun yanında projede yürüyüş ve koşu yolu, açık alan spor aletleri, mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, oturma alanları ve süs havuzu yer alıyor. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla park içerisinde 120 araçlık da otopark alanı yer alıyor.

“Güzelliklerin üzerine güzellikler koymaya devam ediyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapılan çalışmaların sona ermesinin ardından sadece Pelitlibağ Mahallesi'nin değil tüm bölgenin faydalanabileceği yeni bir yaşam alanı daha kazandıracaklarının müjdesini verdi. Proje ile Denizlililere verdikleri bir sözü daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Eskiden yetiştirme yurdu olarak yer alan bu alanda mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda yeni bir yaşam alanı yapmaya karar verdik. Denizlimiz inşallah yeni bir yaşam alanına ve 120 araçlık otoparka kavuşacak. Şehrimizin her köşesinde, güzelliklerin üzerine güzellikler koymaya devam ediyoruz” dedi.

Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi'ne yoğun ilgi

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesinin İstiklal Caddesi'ndeki eski vali konağının bulunduğu alanda kısa süre önce hayata geçirdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz kurs verdiği spor salonları ve el becerileri kurs atölyelerinin bulunduğu tesiste vatandaşların dinlenip güzel zaman geçireceği bir de kafeterya bulunuyor. Yeşillikler içinde bulunan tesise yoğun ilgi gösteren vatandaşlar özellikle sıcak yaz akşamlarının keyfini burada çıkarıyor.