Denizli’nin Çardak ilçesinde Türkiye’de sayılı Ege Bölgesinde tek kabin memur yetiştiriciliği (host ve hostes) eğitimi vermeye başlanacak. Çardak Belediyesi desteğiyle hazırlanacak toprak ve asfalt pistte de ileri sürüş / güvenli sürüş teknikleri eğitimi verilecek.

Araba yarışları ve offroad yarışları ilçede düzenlenebilecek. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Güneş Sürücü ve Meslek Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Varol’u ziyaret ederek ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili istişare de bulundu. Hava alanının ilçelerinde bulunmasının büyük bir fırsat olduğunu belirten Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, ilk kayıtları başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak verilecek kabin memuru (host/hostesliği) eğitimi ile geleceğin uçucu kabin memurları yetiştirileceğini söyledi. Başkan Öztürk, “İl merkezinde bakanlıktan onaylı Güneş Sürücü ve Meslek Kursları ilçemizde ileri sürüş / güvenli sürüş teknikleri eğitimi ve kabin memur yetiştiriciliği (host ve hostes) eğitimi vermeye başlayacak. Bu kursta eğitim gören kursiyerler, eğitimlerinin bir bölümünü havaalanımızda uçakların içinde devam edecekler. İlçemize kazandıracağımız toprak ve asfalt pistlerde de hız ve otomobil tutkunlarını, yarış severleri buluşturacağız. Eğitimlerle birlikte ilçemize kazandıracağımız pistlerimiz ilçemizin ekonomisi ne de olumlu katkı sağlayacak” dedi.

Çevre illere de yakın Güneş Sürücü ve Meslek Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Varol’da, ”Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ile 21-22 Nisan 2018 tarihinde ilçeye bağlı Beylerli Mahallesi’nde ilk defa gerçekleştirilen Türkiye Tırmanma Yarışı 1. Ayağında tanışma fırsatı buldum. Kendisi vizyonu geniş, Çardak’ın gelişmesi için tüm faydalı projelerin destekçisi olan ve bu konuda imkanlarını en üst noktada kendi halkına sunmayı ilke edinmiş bir belediye başkanı. Kendileri ile kısa süre zarfından yaptığımız istişarelerde ileri sürüş teknikleri eğitimi ve sivil havacılık eğitimi projelerini sunma imkanını elde ettim. Başkanımızın kurumuza yapmış olduğu ziyaretlerinde, eğitimlerimizi yerinde inceleme fırsatı bulduk. Çardak İlçesi’nin konumu, ulaşım imkanları ve çevre illere de yakınlığı o bölgede yatırım yapmamıza etken oldu. İnşallah Çardak ilçesinde başarılı eğitimler vererek hem sürücülerimizi profesyonel olarak yetiştireceğiz, hem de havacılık alanında nitelikli personel sayısını arttıracağız “ dedi