Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki eğitim kalitesinin artması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi açısından dünya ile rekabet edebilecek alanlardaki eksikliklerin giderilmesi için “21. Yüzyılı Kodluyoruz” projesini başlattı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Denizli’deki il ve ilçelerde görevli 120 öğretmene kodlama ve robotik kodlama eğitimleri verilmeye başlandı.

120 ÖĞRETMENE KODLAMA EĞİTİMİ

Merkezefendi Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesinde okul öncesi öğretmenlere yönelik başlayan kursu İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında, dünya ile rekabet edilebilmesi için projenin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Proje kapsamında alanında uzman kişilerden, 20 okul öncesi, 20 ilkokul, 20 ortaokul, 20 lise ve 40 bilişim teknolojileri öğretmeni eğitim almaya başladı. Denizli’nin her ilçesinden seçilen olan temsilci öğretmenlerimiz, eğitim sonrasında kendi okullarındaki ve ilçelerindeki öğretmenleri bilgilendirecekler. Verilecek olan bu eğitim ile 21. yüzyıl becerilerinden olan ve Endüstri 4.0 devrimiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel istihdamına katkıda bulunmak ve TR32 bölgesinin is gücü, eğitim ve teknolojik açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.” dedi.