Denizli’de kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacı ile düzenlenen ‘Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı’ Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı.

Polisevinde düzenlenen toplantıya, Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,  İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman, ile diğer ilgili daire müdürleri katıldı. Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekip amirlerince genel ve teknik bilgiler verildi. Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı'nda alınan kararlar şu şekilde;

 OTOBÜSLER TERMİNALDE BEKLETİLECEK

Birden fazla ilin sorumluluğunda olan karayolu güzergâh ve geçitlerinde; yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan gibi durumlarda, iller arasında koordinasyon kurularak taşıtlar uygun yerlerde bekletilecek, bu süre içerisinde otobüslerin terminallerden çıkış yapmalarına izin verilmeyecek.

KOŞULLAR UYGUNSUZSA SÜRCÜLER UYARILACAK

Karayollarında şiddetli hava akımına bağlı olumsuzlukların yaşandığı yol kesimlerine gelmeden önce, taşıt sürücüleri durdurularak, uyarılacak.Geçmiş yıllardaki kaza istatistikleri ile yol güzergâhının yol ve çevre koşulları analiz edilerek yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluş ile sürekli irtibat halinde olunacaktır. Sürücüler buzlanma, yoğun yağış, tipi gibi görüş mesafesinin azaldığı ve kaza riskinin yoğunlaştığı kesimlerden önce hava, yol ve çevresi hakkında bilgilendirilecek, zincir taktırılarak, gerekiyorsa taşıtlar trafik ekibi öncülüğünde ve kontrolünde konvoy haline getirilecektir..

KIŞ LASTİĞİNE DİKKAT

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu uygulanacak.Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçların bu zorunluluğa uymadıklarının tespiti halinde idari para cezasının yanında araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmeleri için belge düzenlenerek izin verilecek, hangi yerleşim yerine kadar izin verildiği trafik idari para cezası karar tutanağının açıklama bölümüne de not olarak yazılacak. Çekme ve kurtarma hizmeti verenlerin sürücülerden fahiş fiyat taleplerini önleyecek tedbirler alınacak.