Dolar kurundaki düşüş hızlandı. Dolar fiyatları, Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım krizinin son bulmasıyla 5.41 TL seviyelerine kadar gerilerken; kur şu dakikalarda 5.43 TL seviyesinde bulunuyor. Euro fiyatları ise 6.19 TL seviyesinde hareket ediyor.

ABD ve Çin arasında ticaret geriliminin yatışacağı beklentileri ile gelişmekte olan piyasalarda artan risk iştahına paralel dün gerileyen dolar, haftanın son işlem gününe 5.50 TL seviyelerinden başladı. Dolar kuru gün içerisinde aşağı yönlü hareketini sürdürürken, Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım krizinin son bulmasıyla 5.45 TL seviyelerinden 5.4184 TL'ye kadar geriledi.

Kur böylelikle 9 Ağustos tarihinden beri en düşük seviyeyi görerek, yaklaşık 3 ayın dip seviyesine geriledi. Türk Lirası, dolar ve Euro karşısında sırasıyla yüzde 1.62 ve yüzde 1.59 oranında değer kazandı.

Teknik açıdan dolarda 5.50 TL'nin altında kalındığı sürece düşüş eğiliminin sürebileceğini ve sırasıyla 5.35 TL ve 5.10 TL'nin gündeme gelebileceğini belirten analistler, 5.67 TL'nin ise direnç konumunda izleneceğini kaydetti.