Konkordato talepleri kabul edilen ve 3 ay süreyle geçici mühlet kararı alan Denizli’de önde gelen bir tekstil firmasıyla, tur şirketine ek süre kararı çıktı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaların 2 ay daha konkordato sürelerini uzattı.

Başta kur dalgalanmasıyla kendini gösteren piyasalardaki sıkıntıları aşmak için bazı firmalar, halk arasında iflas erteleme olarak da bilinen konkordato için mahkemelere başvuru yaptı. Konkordato talepleri kabul edilen ve normal sürece dönme noktasında tanınan süreleri biten bazı firmaların ek zaman istemesi üzerine Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, gelen talepleri değerlendiriyor. Bu aşamada 3 ay süreyle konkordato talebi kabul gören ve 2 firmaya ek süre kararı verildi.

Mahkeme; Denizli’nin önde gelen tekstil firmalarından birisi olan  Üstündağ Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında  9 Kasım 2018 tarihinden başlamak üzere iki ay süre ile konkordato sürecinin uzatılmasına karar verdi. Şeref Tur Organizasyon İnşaat Petrol Sağlık Film İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi içinse mahkeme; 7 Kasım 2018 tarihinden başlamak üzere 2ay süre ile geçici mühlet kararının uzatılmasını onayladı.