Denizli İL Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri bayram tatili nedeniyle artan trafikte, kazaların önüne geçebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği bir yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini artırarak aralıksız sürdürüyor.

Bu maksatla bu gün Tavas ta bulunan Jandarma yol arama noktasında kontrol edilen sürücüler aileleri ile birlikte hazırlanan stanta davet edilerek Trafik Kazalarını Önleme Planı kapsamında burada emniyet kemeri kullanmanın önemi ve kazaların önlenmesinde hızın önemi konusunda bilgilendirildi.

Ayrıca stanta bu maksatla hazırlanan video iletildi. Yapılan bilgilendirme de emniyet kemeri takmanın kazalarda ki ölüm oranını yüzde 50 yaralanma oranında yüzde 60 oranında azalttığı vurgulandı. Yine kazalarda 1 km/s hız artışının kaza yapma riskini yüzde 2 oranında, kaza sayısını ise yüzde 4 oranında artırdığı vurgulandı.

 Kısa bilgilendirme nin ardından vatandaşlara bilgi broşürü dağıtılırken çocuklara trafik dedektifleri kartları dağıtılarak trafik and'ı yaptırıldı. Bilgilendirmenin ardından uğurlanan vatandaşlara çikolata ve şeker ikramı yapılarak bayramları kutlandı.

Uygulamadan son derece memnun kalan vatandaşlar yetkililere teşekkür ederek yolculuklarına kemer takmış halde devam etti.