Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak içki satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon düzenledi. 1 aylık çalışmanın ardından ekipler, kaçak alkol satışı yapmak isteyen bir imalathaneyi tespit etti.

3 KATLI EVİ KAÇAK İÇKİ İMALATHANESİ YAPMIŞLAR

3 katlı bahçeli müstakil bir evin yasadışı imalathaneye dönüştürüldüğünü tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Evin dışında bahçe çevresinin tel örgülerle çevrili olduğu, tel örgülerin üzerine yeşil renkli dışarıdan görünmeyi engelleyecek örtü ile çevrelendiği belirtildi. Binanın çevresinde ise 4 güvenlik kamerası bulunduğu bildirildi. Yapılan aramada odalara ait duvarların ses geçirmemesi için strafor ile kapatıldığı, pencerelerinin ışık sızmaması için tahta ile kapatıldığı oda içerisinde çok sayıda rafların döşendiği görüldü.

1,5 TON KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Binada yapılan aramalar sonucu, 1,5 ton açık olarak henüz şişelenmemiş sıvı alkol, 22 bin adet şişe kapağı ve jelatin, 16 bin adet aynı seri numarasına sahip sahte TAPDK bandrolü, 1600 adet daha önce kullanılmış olan ve alkollü mekanlardan para karşılığında satın alındığı değerlendirilen dolum için bekleyen boş şişe, değişik markalarda üretimi yapılan ve dolumu tamamlanan satış için hazır hale getirilmiş 1.400 adet şişe alkol ve 1000 litreye yakın içerisinde farklı markalarda votka, rakı, viskiye, ayrıca  kaçak/sahte alkol üretiminde kullanılan 20 adet üretime ait aparat ile çok sayıda dijital malzeme bulunarak el konuldu.

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde kaçak-sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 11 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen 1 şüpheli şahıs tutuklandı.