Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, güncel konular başta olmak üzere odanın 2018 yılı faaliyet ve projelerini  La Riva Restoranda gerçekleştirdiği  basın toplantısıyla kentte görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla paylaştı.

17 BİN ÜYEYE ULAŞTIK

Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın 2018 yılında üye sayısının 17 bine yükseldiğini vurgulayıp şunları söyledi, “Denizli’de en büyük ve güçlü sivil toplum kuruluşu olma özelliğini sürdürüyoruz. 1926’dan bu yana ‘Köklü bir gelenekten güçlü bir geleceğe’  yol almaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne, DTO’daki işlemleri hızlandırıp işleri kolaylaştırarak üyelerimizin memnuniyetini artırmak, önceliğimiz oldu.ABİGEM ve Ticaret Sicil Müdürlüğü Şubesi’nin ardından Kredi Garanti Fonu Şubesi, İhracat Destek Ofisi ve KOSGEB ile İŞKUR ofisini de hizmet binamızda faaliyete geçirerek, Denizli Ticaret Odamızı, üyelerimizin iş kurmadan ihracata kadar tek adresi haline getirdik. Online hizmet standartlarımızı iyileştirerek, 7/24 açık kalan bir yapıya kavuştuk. Üyelerimizle ilgili tahsilatın % 55’i, belgelendirmelerin 3’te 2’si, artık internet üzerinden çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor. Ayrıca, TOBB tarafından a sınıfı akredite edilmiş bir kurumuz. Sektörlerimizin ayaklarının yere sağlam basması ve daha da canlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda, bu yıl 287 üyemizi çeşitli sektörlerdeki fuarlara götürdük. Denizli Ticaret Odamızın çabalarıyla, Denizli Travertenine Coğrafi İşaret aldık. Denizli Traverteni, 10 yıldır bunun güvencesi altında. Çardak yolunda olduğu gibi şehrimizin tüm girişlerine dikeceğimiz totemlerle sergilenmesini de sağlayacağız. Çalışkanlığı ve girişimciliği ile bilinen Denizli iş dünyamızın yolunu açarak enerjisini daha etkili ve verimli kullanması için bildiğimiz ne varsa yaptık; yapmaya da devam edeceğiz.”

EĞİTİMDE MERKEZ KONUMDAYIZ

Oda bünyesindeki ABİGEM ile  sadece kentte  değil bölge de etkili olduklarını, uzman ekiple bölgemizin danışma ve eğitim merkezi olduklarını belirten Erdoğan, “Bir başka önceliğimiz ise, hizmet içi eğitimlerle personelimizi günün koşullarına hazır hale getirmekti… Üyelerimiz ile vatandaşlarımızı da bu halkaya dahil ettik. Eğitim, olmazsa olmazımız haline geldi! Kesintisiz sürdürdüğümüz girişimcilik eğitimlerimizden son 2 yılda 3 binden fazla mezun verdik. Bunların en az %10’u kendi işini kurdu; üretime katıldı. İstihdama katkı sağladı. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı, bu ay ilçelerimize de yaymanın sevincini yaşıyoruz. Çivril’de 30 kişilik ilk grup girişimcilik eğitimimizi tamamladı. Şimdiden 2 grup daha hazırladık. Talep oldukça, eğitimlerimiz artarak devam edecek.  Denizli Valiliği ile kodlama eğitimi başlattık. 700’den fazla başvuru aldık. Denizli Ticaret Odamızın atölyesindeki robotik kodlama eğitimlerimiz, ülkemizde bir ilkti; büyük ilgi gördü. Şehir dışından işinin uzmanları isimleri Denizli’mize getirerek, e-ihracat ve e-ticaret eğitimleri düzenleyip, etkinliğimize katılanları sertifikalandırdık. TOBB MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri) A.Ş. ile, başta şehrimizdeki galericiler ve emlak danışmanları üyelerimiz olmak üzere işletmelerimizin yetkililerine, mesleki yeterlilik belgesi eğitimleri verdik. Sınavları başarıyla tamamlayan üyelerimizi, yasayla zorunlu hale getirilen belgelerine kavuşturduk.Isı, su, ses ve yalıtım kursları düzenledik. Başta kadınlarımız olmak üzere çok sayıda vatandaşımızı mesleki eğitimden geçirdik” diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZE YOL AÇTIK

Denizli’de kadın girişimcilere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Odamız, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü yürütmektedir. İş yapma potansiyeli bulunan kadınlarımızın, iş ve meslek sahibi olmaları için çaba harcadık. Boğaziçi Üniversitesi ve Garanti Bankası iş birliği ile ‘Kadın girişimci okulu / mezunlar buluşması’ temalı bir eğitim organizasyonu düzenledik. Evlerinden çıkarak iş hayatına atılmaları amacıyla, kadınlarımıza kız kardeşim projesi eğitimi verildi. CocaCola, Anadolu Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Odamızın iş birliğiyle, 198 vatandaşımız 8 günde 64 saat eğitim aldı. Bunlar arasından iş sahibi 29 kursiyerimize, mentörlük eğitimi de verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kadınlara, Boğaziçi Üniversitesi onaylı sertifikaları dağıtıldı. Ayrıca, kadınların finansmana erişimlerine dönük bilgilendirme toplantısı da yaptık” dedi.

YABANCI ŞİRKET SAYISINI AÇIKLADI

Denizli’mizde kurulan yabancı sermayeli şirket sayısının 128’e yükseldiğini belirten Erdoğan, “DTO'nun kuruluşundan itibaren, göreve geldiğimiz güne kadar ki 90 yıllık sürede, Denizli’de 55 tane yabancı ortaklı şirket vardı. Bugün ise 128. Denizlimize, 2 yılda 73 yabancı yatırımcı geldi” dedi.

AR-GE LİDERİZ

Ar-Ge’nin önemine vurgu yapan Erdoğan, “İlimizde, 8 AR-GE merkezi ile 21 tasarım merkezi faaliyettedir. Türkiye’de 3 metropol şehir İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4’üncüyüz. Fakat, nüfus bazında ilk sıradayız. Bunun onurunu yaşıyoruz! Denizli’nin AR-GE, tasarım ve moda merkezi olması yolunda attığımız adımların sayısını artıracağız” dedi.

108 milyon TL firmalarımıza kredi sağlandı

Oda olarak firmaların nakit ihtiyaçları için önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “5 milyon Euroluk bütçesiyle, Denizli’de teknik tekstile dönüşüm projemiz, bir ilktir. Sanayimizin yenilenmesi, güçlenmesi ve büyümesi açısından son derece önemlidir. Avrupa Birliği’nden fonlanan yani hibe almaya hak kazanan ülke genelindeki TOBB’a bağlı 2 odadan biriyiz. Ekibimiz, 500 aday arasından çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Bununla ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden, çok dikkatli ve hesaplı bir şekilde sürdürüyoruz.

KOBİ’lere nefes kredisi kapsamında, Denizli Ticaret Odası olarak, 2018’de üyelerimizin 108 milyon TL’lik krediye ulaşmalarına imkân sağladık.

Kaynaklarımızın tamamını üyelerimize açtık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, nefes kredisi olarak, üyelerimiz aracılığıyla piyasalara 168 milyon TL’lik destek verdi” dedi.