İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı kapsamında KGF ile protokol imzalayan bankaların, KOBİ’lere yaklaşık 7,5 milyar TL'lik kredi kullandırması bekleniyor. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOBİ’lerin yüzde 80 KGF kefaletiyle kullanacakları yeni kredinin faizinin piyasa şartlarına bağlı olarak bankalar tarafından belirleneceğini söyledi. Başkan Erdoğan, "İşletmelerin nakit akışının, üretiminin ve istihdamının sürdürülebilirliği açısından, finansmana erişimin son derece önemli olduğunun farkındayız. Bu projenin ana amacı da, KOBİ’lerimizin üretim, istihdam ve ticari rekabeti sürdürebilmeleri ile finansal güçlerini artırmak. Başvurular, kabul edilmeye başlandı; 1 Nisan 2022'ye kadar da devam edecek. İsteyenler Akbank, Alternatifbank, DenizBank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapıkredi Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla başvuruda bulunabilecekler." diye konuştu.

Başkan Erdoğan, şartları uyan firmaları, bu imkândan faydalanmaya davet etti.

PROGRAM, KOBİ'LERE ÖZEL

Avrupa Yatırım Fonu kaynaklarından faydalanılan projede, azami kefalet tutarı 900.000 TL, azami kefalet oranı ise yüzde 80 ve yararlanıcılarda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş, KOBİ tanımına haiz gerçek ve tüzel kişi işletmelerden biri olması şartı aranıyor.

KOBİ NEDİR?

Genel anlamda, yıllık 250 kişiden az çalışan istihdam eden ve net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 Milyon TL’yi aşmayan işletmeler, KOBİ statüsünde kabul ediliyor.