2019 yılı oda çalışmalarını aktarmak üzere Denizli Ticaret Odası Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Oda Başkan Uğur Erdoğan, 2020’de de  hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. Oda olarak AB’nin 5 milyon Euro hibe desteği verdiği Denizli Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nde son aşamaya geldiklerini belirten Erdoğan, OSB’de yer kiraladıklarını, makine ve teçhizat alımı alım ihalesi için bakanlık düzeyinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Organize Sanayi Bölgesi’nde tüm firmalara hitap edecek üs kuracağız. Katma değer oluşturacak ürünlere geçiş yapmamız lazım. Burada uçak, helikopter, drone, kayak takımı ekipmanları, pozimetrik damar içi ilaç uygulama ürünleri, fonksiyonel kumaş üretimi konusunda teknik tekstile dönüşümü sağlamak için araştırmalar yapacağız” dedi. Üyeleri için 41 firmanın katılımıyla Denizli İndirim Programını hayata geçirdiklerini, Herkes İçin konut Desteği kampanyasıyla inşaat firmalarının nefes  almalarını sağlamak için 0.98 faizli konut satışını sağladıklarını, kampanyanın örnek alınarak kamu bankaları tarafından da hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, en çok KOSGEB desteği alan odalardan biri olduklarını; geçen yıl 528 üyelerini destekle fuarlara götürdüklerini vurguladı.

“DİJİTAL DÖNEMDEYİZ”          

Oda bünyesinde Kredi Garanti Şubesi, İhracat Destek Ofisi açtıklarını, sayısal takograf vermeye başladıklarını, mesleki yeterlilik eğitimleri verdiklerini belirten Erdoğan, “Bünyemizde faaliyet gösteren ABİGEM 40 milyon TL’yi aşan proje yönetti, 100 kişiye kendi işyerini kurma imkanı sağladı. Odanın dijital altyapısını tamamlayarak tüm işlemlerinin internet ortamında yapılmasını sağladık. 40 sektörü kapsayan eğitimler verdik. 18 bin üyemizle adeta Denizli’nin 20 ilçesiyiz. Köklü bir gelenekten güçlü bir geleceğe ulaşmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

2020 yılı projelerini de açıklayan Erdoğan, Denizli’de vakıf üniversitesi kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Vakıf kuruluşu için girişimlerin sürdüğünü açıklayan Erdoğan, “Üniversitemizin adı Denizli Ticaret Üniversitesi olacak. İsim hakkını almak için gerekli başvuruları yaptık. Bu düşüncemizi 2020 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Erdoğan, Evini Yenile Denizli kampanyası, Denizli Sanayi ve Ticaret Müzesi, DTO Geleceğin Peşinde etkinlikleri, Amatör Film Festivali, Denizli Ürünleri Pazarı’nın kurulması projelerini de hayata geçirmek istediklerini belirtti.