Başkan Erdoğan, “Şehrimizde ağustos ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,1 arttı. Denizli’mizde sadece geçen ay kurulan şirket, gerçek kişi ticari işletmeler ile kooperatiflerin toplamı 116. Yılın ilk 8 aylık dönemindeki toplam sayıları ise 956. Yıl başından bu yana kurulan 305 tane gerçek kişi ticari işletmemizle, iller arasında 8’inci sıraya yükseldik. İhracata dayalı üretim yapan sanayici bir şehir olarak, yıl başından bu yana üretim ve ihracatımızla istihdamımızı da artırarak güzel işlere imza attık. Geçen yıl haziranda 210 bin olan 4A kapsamındaki aktif sigortalı sayımız, bu yıl aynı ayda 238 bine ulaştı” dedi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, yıl başından bu yana kurulan 305 tane gerçek kişi ticari işletmesiyle, Denizli’nin iller sıralamasında 8.’liğe yükseldiğini açıkladı.

DTO’nun eylül ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın idaresinde gerçekleştirildi. Gündemin görüşülüp oylanmasının ardından DTO Başkanı Uğur Erdoğan, bir önceki meclis toplantılarından bu yana dünyada, Türkiye’de ve Denizli’de yaşanan sosyoekonomik gelişmeleri, ilgili güncel verilerini de açıklayarak değerlendirdi.  Türkiye ekonomisinin yılın 2’nci çeyreğinde yıllık bazda %21,7 büyümesi ile iş gücü istatistiklerindeki olumlu sonuçların dikkat çektiğini belirten Erdoğan, yurt dışındaki gelişmeler arasında da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinin öne çıktığını söyledi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, yıl başından bu yana kurulan 305 tane gerçek kişi ticari işletmesiyle, Denizli’nin iller sıralamasında 8.’liğe yükseldiğini açıkladı.

YILBAŞINDAN BU YANA DENİZLİ’DE 305 TANE GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETME KURULDU  

Başkan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Ticaret Sicil Gazetesi verilerine göre, Denizli’nin yıl başından bu yana kurulan 305 tane gerçek kişi ticari işletme ile iller arasında 8’inci sıraya yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, “Şehrimizde ağustos ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 55,1 arttı. Denizli’mizde geçen ay kurulan şirket, gerçek kişi ticari işletmeler ile kooperatiflerin toplamı 116. DTO olarak, yılın ilk 8 ayında 1094 üye daha kazandık. Sadece ağustosta, 135 firmamızı üye olarak kaydettik. Üye profilimizde, 9 bin 246 işletmeyle en çok limitet şirketler yer almakta. Sayıları 6 bin 978’i bulan hakiki şahıs firmalarımız ise, ikinci sırada. Anonim şirketlerimiz, 2 bin 337 firma ile üçüncü. Ağustosun sonu itibarıyla odamıza kayıtlı 19 bin 13 firma var” dedi.

DTO’YA KAYITLI YABANCI FİRMA SAYISI 254 OLDU

Erdoğan ayrıca, Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı yabancı sermayeli firma sayısının da 254’e ulaştığını, bu yıl 8 ayda 46 firma kaydettiklerini dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Bu şirketlerdeki yabancı sermaye oranı, yüzde 63,35. Bunlar arasında 50 firmayla İran ilk sırada; Almanya, 46 firmayla ikinci. 17 firmayla Suriye 3’üncü. Fransa ise 11 firmayla 4’üncü” dedi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, yıl başından bu yana kurulan 305 tane gerçek kişi ticari işletmesiyle, Denizli’nin iller sıralamasında 8.’liğe yükseldiğini açıkladı.

BAŞKAN ERDOĞAN: AKTİF SİGORTALI İLE ÇALIŞAN SAYIMIZ ARTTI

DTO Başkanı Erdoğan, konuşmasında, Denizli’ye dair güncel istihdam verilerini de paylaştı. Geçen yıl haziranda 210 bin 585 olan 4A kapsamındaki aktif sigortalı sayısının, bu yılın aynı ayında 237 bin 982’ye ulaştığını açıkladı. Erdoğan, “Bir önceki yıla göre yüzde 13,01’lik artış var.  4A, 4B ve 4C’yi kapsayan aktif sigortalı sayımız ise son 1 yılda 300 bin 816’dan 329 bin 662’ye yükseldi. Bu arada, Denizli’mize verilen sektörel yatırım teşvik belgesi sayısı, yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,59 arttı. Geçen yıl ilk 7 ayda 88 tane idi; bu yılın aynı döneminde 129’a çıktı. Sektörel yatırım teşvik belgesi ile gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde, Denizli’miz bu yılın ilk 7 ayında 1667 yeni istihdam kazandı. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 1365 idi. Geçen yıla göre, yüzde 22,1’lik bir artış sağladık. Yeni istihdamın 1296’sının imalat sektöründe olması da önemli ve iyi bir gelişme. Yine bu sayede madencilik sektöründe sağlanan istihdam bir önceki yıla göre yüzde 250,7; tarımda sağlanan istihdam ise yüzde 100 arttı. İhracata dayalı üretim yapan sanayisi bulunan bir şehir olarak, yıl başından bu yana üretim ve ihracatımızla birlikte istihdamımızı da artırarak güzel işlere imza attık” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: DENİZLİ OSB’DEKİ ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ TÜKETİMİMİZ, ÖNCÜ GÖSTERGEMİZ NİTELİĞİNDE

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, konuşmasının sonunda, Denizli sanayisinin gidişatı için öncü göstergeler biri olarak kabul edilen Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin enerji tüketim verilerine de değindi. Erdoğan, “Ağustos ayında Denizli OSB’de üretim için tüketilen elektrik miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,28 arttı. Aynı ay, Organize Sanayi Bölgemizde üretim için tüketilen doğal gaz miktarı da geçen yılın aynı ayındaki değerin çok çok üstüne çıktı; yüzde 38,11’lik artış oldu. Mayısta, yüzde 49,14’lük bir sıçrama yaşamıştık. Haziranda bu ivme yüzde 41,12’lik bir artışla devam ederken, o ay ülkemizin sanayide kapasite kullanım oranı, Aralık 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı” diye konuştu.