DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nın 2019 Yapısal Dönüşüm Adımları ile ilgili değerlendirmesinde, Denizli iş alemi olarak, piyasaların ihtiyacına yönelik fiili adımların bir an önce atılmasını beklediklerini belirterek, şu görüşlere yer verdi: “Denizli Ticaret Odası olarak, geçen hafta 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası için kamuoyuyla paylaştığımız açıklamamızda dile getirdiğimiz gibi, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak da, dün yaptığı basın toplantısında Türkiye'nin önünde 4,5 yıl seçimsiz dönem bulunduğundan hareketle, ülkemizin asli gündeminin ekonomide reform olduğunu dillendirdi. İş dünyası olarak bizler de, hatırlanacağı gibi ‘Artık işimize dönmeli; gündemimiz bundan sonra ekonomi, üretim, istihdam, ticaret ve ihracat olmalı’ demiştik.

Programda, iş alemimizde acil ihtiyaçlardan biri olarak değerlendirilen borçların yeniden yapılandırmaları ile icra ve iflas işlemlerini tarafları mağdur etmeyecek şekilde daha hızlı, doğru ve etkin hale getirmek için oluşturulacak yeni bir yasal ve kurumsal çerçeve çizilmesi beklentisinin karşılık bulduğunu görmek sevindirici.

Konkordato ve kredi yapılandırmalarının da çok daha iyi ve ilgili herkesin çıkarını gözetecek şekilde yeni bir yasal çerçevede ele alınacak olması, borç ödeme kabiliyeti yitirmiş şirketlerin hızlı şekilde tasfiyesini sağlayacak bir çerçeve için kolların sıvanmış olması, uzun bir süredir gündemde asılı kalan önemli bir konuyu da çözüme kavuşturacaktır.

Bireysel emeklilik sisteminin yeniden yapılandırılacak olması, etkin bir tasarruf sistemi oluşturularak tüm paydaşların katılımıyla kıdem tazminatı reformunun gerçekleştirilip Kıdem Tazminatı Fonu ile BES'in entegrasyonunun sağlanacak olması da oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra, emeklilik sisteminin reforme edilmesi için çalışma başlatılacağının açıklanmış olması da, hızlıca yerine getirilmesi halinde iş dünyamızın beklentilerini karşılayacak başlıklar olarak dikkatimizi çekmiştir.

Öte yandan, dolaylı vergilerin azaltılması ile ihracata dayalı bir ekonominin tesis edilecek olmasını ve turizm potansiyelinin harekete geçirilerek gelirlerinin artırılmasına yönelik bir seferberlik başlatılmasını, içinde bulunduğumuz ortamdan bizi daha iyiye ve öteye taşıyacak can suyu niteliğinde girişimler olarak görüyoruz.

Bakanımızın kamuoyuyla paylaştığı Yeni Ekonomi Programı’nın 2019 Yapısal Dönüşüm Adımları’nın takipçisi ve destekçisi olacağız. Denizli iş alemi olarak, piyasaların ihtiyacına yönelik fiili adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz. İş dünyamıza, hayırlı ve uğurlu olsun.”