DTO Çivril Temsilciği, törenle açıldı. Açılışa, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, Çivril Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Ertuğrul Mutlu, İşkur İl Müdürü Fatih Işık, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Çivril İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Tavas İlçe Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Hasan Kayan, Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara ile Genel Sekreteri Ayhan Emirdağ, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ebru Arslan ile kurul üyesi kadın girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “HİZMETİMİZİ BAKLAN, BEKİLLİ, ÇAL VE ÇİVRİL’DEKİ ÜYELERİMİZİN AYAĞINA GETİRDİK”

Başkan Erdoğan, törende yaptığı açış konuşmasında, en iyi ve en hızlı hizmeti vermek için her geçen gün yeni bir adım daha attıklarına dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “18 bin üyemiz, şehrimizdeki ticaret erbabımız, sanayici ve ihracatçımız, üretici ve imalatçımız için Denizli Ticaret Odamızda var gücümüzle çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana öncelikli hedefimiz, üyelerimizin ihtiyaç duydukları hizmet ile bilgiye, en kolay ve en hızlı yoldan ulaşmasını sağlamak oldu. Bugün, bunlardan birini daha hayata geçiriyoruz. Hizmetimizi Baklan, Bekilli, Çal ve Çivril’deki üyelerimizin ayağına getirdik. Odamızda verdiğimiz hizmetleri, bundan sonra buradan alacaksınız… Oda tescili ve belgeleri, kayıt sureti, faaliyet bilgisi, sigorta acenteliği, K belgesi, sayısal takograf işlemleri, kapasite ve ekspertiz raporu, yerli malı belgesi, iş makinaları tescili işlemlerini, dış ticaret işlemlerinizi bundan sonra Çivril temsilciliğimizde yaptırabileceksiniz.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “BU YIL, 17 ULUSLARARASI FUAR İÇİN ÇAĞRIYA ÇIKTIK”

Bugüne kadar hep “Ticaret Odası’nın üyelerine faydası ne olur?” düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Başkan Erdoğan, “Üyelerimizi KOSGEB desteğiyle, yurt dışı fuarlar ve ikili iş görüşmelerine, yurt içindeki fuar, inceleme ve iş gezilerine götürdük. Geçen yıl, 528 firmamıza bu yönde katkı sağlayarak, üretim, ihracat ve istihdamını artırmasını destekledik. Bu yıl da 17 uluslararası fuar için çağrıya çıktık; üyelerimizi yine bu büyük organizasyonlara götüreceğiz. Sizler de başvuruda bulunabilirsiniz. Denizli Ticaret Odası olarak, ayrıca Türkiye’nin dört bir tarafında, 11 farklı sektörden 144 adrese ulaştırdığımız Denizli İndirim Programımızı, üyelerimizin hizmetine sunduk. Geçen yıl, 40 farklı eğitim gerçekleştirdik. Çok sayıda teknik programda birçok önemli ismi, sizler için Denizli’mize getirdik. Binlerce insanımıza, girişimcilik eğitimi verdik. Uygulamalı İngilizce Dış Ticaret Eğitimini başlattık. Sizleri de bu kurslarımıza bekliyoruz. Bu yıl da yine ihtiyaç duyulan çok farklı konularda ve alanlarda, 24 eğitim planladık. Sizleri de bu eğitimlere davet ediyoruz. Bununla ilgili duyurularımızı, internet sitemizden takip edebilirsiniz.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HER AYIN 20’SİNDE, ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARA İMZA ATACAĞIZ”

2020’yi Denizli Yılı ilan ettiklerini de hatırlatan DTO Başkanı Erdoğan, “Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızla beraber, Ticaret Odası olarak biz de her ayın 20’sinde, şehrimizde önemli organizasyonlarla açılışlara imza atacağız. Örneğin, 5 milyon Euro hibe destek aldığımız Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Merkezi’mizin ve Facebook İstasyon’umuzun açılışı gibi yeni bir projemizi hayata geçireceğiz. Hizmet zincirimize bir halka daha eklediğimiz Çivril İlçe Temsilciliğimiz, hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

BAŞKAN VURAL: “ÇOK BÜYÜK BİR HİZMET”

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ise, konuşmasının başında DTO Başkanı Uğur Erdoğan'a teşekkür etti. İlçelerinde DTO'nun temsilcilik açmasının hem sosyal hem de ticari hayatlarına dinamizm katacağını belirten Belediye Başkanı Vural, “7500 yıllık bir yerleşim yeri olan ilçemiz haşhaş, elma ve ay çekirdeğinin borsasını belirlemektedir. Çivril’imizde, binlerce yıldır ticaret var. Fakat, Ticaret Odası’nın olmaması bizi üzmekteydi. Denizli Ticaret Odası, Çivril’de temsilcilik açarak, bizleri mutlu etti. Güçlü bir odanın mensubu olmak, bizleri gururlandırıyor. Ticaret Odası’nın yaptığı faaliyetlerden çevremizdeki ilçelerdeki ticaret erbabımız da faydalanacaklar ve bu bir sinerji oluşturacak, yeni şirketler kurulacaktır. Biz de Çivril Belediyesi olarak, ilçemizde üretilenlerin ticaretinin yapılması ve sanayisinin kurulması için elimizden geleni yapacağız. Temsilciliğimizin açılmasında büyük emek sahibi olan başta Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan olmak üzere odamızın idarecilerine teşekkür ediyorum. Burası, hizmetleri itibariyle çok büyük bir temsilcilik olacak. Çivril’imize bolluk ve bereket getirsin, hayırlı olsun.” dedi.   

DUALARLA AÇILIŞINI YAPTILAR

Lokma hayrı ile başlayan etkinlik ve tören, açılış için hazırlanan kurdelenin protokol üyelerince dualar eşliğinde kesilmesiyle sona erdi. Denizli’nin uydudan yayın yapan televizyon kanallarının canlı yayınladığı açılış töreni, halktan da büyük ilgi gördü.