DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın pandemi sürecinin işlerine etkileri ile fikir alışverişinde bulunduğu ziyaretler dizisindeki ilk adresi Menderes Tekstil idi. Başkan Erdoğan’ı, Menderes Tekstil Genel Müdürü Ali Atlamaz ağırladı.

PAMUKKALE KABLO’DA İŞ ADAMI SEMERCİ'DEN SEKTÖRLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başkan Erdoğan’ın ikinci adresi ise Denizli'den dünyanın dört bir tarafına ihracat yapan, sektörünün öncülerinden, Denizli Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Pamukkale Kablo'nun sahibi Mustafa Semerci oldu. Semerci’nin pandeminin sektörlerine etkisiyle ilgili görüşlerini dinledi. Başkan Erdoğan, şehir ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür ettiği Semerci’ye “Denizli’mizin lokomotif sektörlerinden birinde yer alan ve önemli bir istihdam oluşturan Pamukkale Kablo’nun işlerinin iyi gittiğini görmek bizi de mutlu etti. El birliği ile durmadan, yorulmadan Denizli’miz için çalışmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ İSİMLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, tekstil sektörünün duayenlerinden kabul edilen Zafer Katrancı’nın kurucusu olduğu Denizli'nin önde gelen ihracatçı firmalarından Ozan Tekstil'e de gitti. DTO YİK Üyesi Ozanteks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Katrancı'yı ziyaret ederek, sektörlerini değerlendirdi. Katrancı, ziyareti için teşekkür ettiği Başkan Erdoğan’ı gerek bu zorlu süreçteki gerekse daha öncesindeki başarılı çalışmalarından dolayı kutladı; başarılarının artarak devam etmesini diledi.

İŞ ADAMI MERSİN, BAŞKAN ERDOĞAN’A BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Aynı gün içinde Denizli'nin sektöründe duayen firmalarından Sadık Grubu'nun sahiplerinden DTO YİK Üyesi iş adamı Oktay Mersin ile de görüşen Başkan Erdoğan, ziyaretinde, Korona Virüs salgınının işlerine etkisini sordu. Bu süreçte sadece kendilerine gelen sorun, istek ve önerileri ilgili yerlere aktarıp çare aramakla kalmadıklarını belirtip, özellikle ihracatın ve üyelerinin işlerinin kalmaması için de odalarında bir ilke imza attığını açıkladı. Göreve geldiği günden bu yana DTO personelinin mesai mefhumu olmaksızın çalıştığını ancak, yine de tam kapanmayla birlikte bizzat talimat verdiğini ve günlük mesailerinin bitmesine rağmen saat 16.00’dan sonra da saat 22.00’a kadar telefonları yanıtsız bırakmadığını anlattı. Yetkili bir ismin tüm aramalara cevap verdiğini, üyelerinin sorularını yanıtladığını ve yapılacak bir işi ya da sorunu varsa çözüme kavuşturmaya çalıştığını vurguladı. Kendisinin de bu aşamada bizzat devreye girdiğini belirtti. Erdoğan, “Üyelerimiz, bizim bu makamda var oluş sebebimiz. İlk günden bu yana aldığımız görevi namus bildik ve hakkını vermeye çalıştık. Gece gündüz demeden her an üyelerimizin yanında olmaya çalıştım. Yapabileceğim bir şey varsa da mutlaka yardımcı oldum” dedi.

İçinde bulundukları durumu ayrıntılarıyla aktaran Mersin ise, Başkan Erdoğan ile, DTO’da eskilere göre çok farklı, dikkat çekici ve daha üretken bir dönem başladığını ifade edip, gayretinden ve üyelerine olan sıcak yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Davetleriyle DTO YİK’te yer alarak böyle bir yapının bir parçası olmaktan da gurur duyduğunu ifade etti.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, PERAKENDE VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜ DİNLEDİ

Denizli'de ticaretin kalbinin attığı noktalardan biri olan Sümerpark’a uğrayarak, AVM Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Bölge Koordinatörü Zorhan Sancar'ı ziyaret etti; pandemi sürecinin gayrimenkul ile gıda ve perakende sektörüne etkilerini istişare etti. DTO YİK Üyesi de olan Sancar, Başkan Erdoğan’a nezaketinden dolayı teşekkür etti. Sadece kendileri ile ilgili değil küçük esnaftan sanayicisine kadar her kesimin derdiyle dertlenen, yardımına koşan ve her an yanında olan bir başkanla çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını da dile getirdi. Kendilerinin de üyelerden ve çeşitli sektörlerden elde ettikleri bilgileri Başkan Erdoğan ile paylaşarak bunun bir parçası olmaya çalıştıklarını, O’nun yapıcı ve samimi yaklaşımının bu konuda kendilerini de motive ettiğini kaydetti.

TEKSTİLCİ İŞ ADAMI KÜÇÜKER’DEN FARKLI BİR ÖNERİ GELDİ

Başkan Erdoğan, günü DTO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Küçüker'i ziyaret ederek tamamladı. İş adamı Küçüker, Denizli’de sanayicinin artık yeni iş kolları ile ikinci bir sektörde de yer alması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle pandemi süreci ile değeri bir kat daha artan tarım sektörüne atılacak girişimcilere fırsat tanınması gerektiğini, DTO’nun da çoğu şeyde olduğu gibi bunda da öncülük edebileceğini belirtti. Ayrıca, Başkan Erdoğan’ın ve ekibinin gayretli ve başarılı bulduğunu dile getirdiği çalışmalarını takdirle takip ettiklerinin de altını çizdi; faaliyetlerinin aynı hızla sürmesini temenni etti.

Başkan Erdoğan ise, ziyaretin ardından yaptığı kısa değerlendirmede “Küçüker Tekstil, şehrimizde sektöründe okul olarak anılan örnek işletmelerimizdendir. Sahiplerinden Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz çok değerli dostum iş adamı sayın Küçüker ile, tekstil sektörünün gidişatını ve pandeminin işlerine etkisini görüştük. Fikirlerini aldık. Verimli bir fikir alışverişi oldu. Onlar, ihracatlarıyla bizim bu zorlu süreçteki dayanak noktamız, ekonomimizin kahramanları oldular. Her şeye rağmen işlerinin başlarında durdular ve sanayimizi ayakta tuttular. Sayın Küçüker’in nezdinde bir kez daha ihracatçılarımız ile sanayicilerimizin hepsine teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZİ ZİYARET EDİP DİNLEMEYE, İŞLERİNİN GİDİŞATINI YERİNDE GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ziyaretleriyle ilgili olarak ise “Denizli'mizde ihracatı, istihdamı ve örnek işletmesiyle ekonomimizin kahramanlarından Denizli Ticaret Odamızın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan iş adamlarımız ile işletmelerini, pandemi sürecini ve sektörlerine etkisini istişare ettik. Öngörülerini aldık. Bu türde ziyaretlerimiz kesintisiz sürecek. Onları dinlemeye, işlerinin gidişatını yerinde görmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erdoğan’a ziyaretlerinde DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile Özel Kalem ve Basın Sorumlusu Ömer Altıntaş da eşlik etti.