Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nu ziyaretinde, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ile DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ve Melek Sözkesen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Çelikkol, Kemal Tuncer, Hikmet Alpaslan, Hasan Kocabay, Musa İmançlı, Murat Can, İbrahim Şenel, Ferruh Dalkılınç ve DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin eşlik etti.

GENİŞ KATILIMLI BİR BULUŞMA OLDU

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, konuklarını, Başkan Yardımcıları Sadet Erikoğlu ve İbrahim Uzunoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mukaddes Başkaya, Pelin Şensöz, Ahmet Serter, Selim Yaymanoğlu, Süreyya Çalışkan, Cüneyt Demirkan ve DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu ile birlikte kapıda karşıladı. Bir saate yakın süren görüşme, keyifli diyaloglara sahne oldu.

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU: “ORTAK PAYDAMIZ OLAN DENİZLİ İÇİN VARIZ!”

DENİB Başkanı Memişoğlu, her iki kurumun Denizli’ye ve Denizlililer’e hizmet eden bir yapıda olduğunu, yönetimlerinde yer alan isimlerin de aynı şehir adına bir şekilde zaman zaman bir arada çalıştıklarını vurguladı. Memişoğlu, “Hep beraber verdiğimiz bu resim, şehrin enerjini, gücünü, birlik ve dayanışma algısını daha da güçlendirecektir. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ziyaretin ve birlikteliğin kesintisiz devamını diliyoruz.” dedi.

ERDOĞAN, İHRACATÇILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, DENİB üyelerinin, şehrin ticari hayatına katkısından övgüyle söz edip, teşekkür etti. Başkan Erdoğan, “Denizli’mizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından DENİB’de, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hüseyin kardeşimin böyle bir görevde olması, bizleri sevindiren bir başka durum… Çünkü, uzun yıllardan beri yol arkadaşlığını devam ettirdiğimiz, Denizli’miz için birçok platformda hep birlikte gece gündüz demeden beraber çalıştığımız ve koşturduğumuz değerli bir isim. Her biriniz kıymetli isimlersiniz… Bundan sonraki süreçte de, yine tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz ve bugün burada olduğu gibi bir araya gelerek, Denizli’mizin daha iyi bir noktaya taşınması, ihracat ve istihdamının artırılmasında ne gibi bir çaba oluşturabileceğimizi değerlendireceğiz. Şükürler olsun ki; Türkiye genelinde bir değerlendirme yaptığımız zaman, Denizli’nin ihracatçı şehir olması, Ticaret Odası üyelerimiz açısından, bizlerin işlerini de kolaylaştırdığını vurgulamak gerekir. İhracatçılarımız, bizim gururumuz! Bugün Türkiye’de ihracatta 9’uncu sırada bulunmak, Denizli’miz açısından önemli! Denizli, birçok önemli konuya da ev sahipliği yapan bir şehir.” diye konuştu.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “TİCARET ODASINDA YOĞUNLUK OLUR. ÇÜNKÜ, SORUMLULUK VE İŞ ALIR!”

DTO Başkanı Erdoğan ayrıca, kurum olarak mesleki eğitimi önemsediklerini de dile getirdi. Başkan Erdoğan, toplantıya katılanlara “Isı, ses ve su yalıtımı ile kaynakçılık gibi mesleki belgelendirme noktasında yoğun eğitim faaliyetlerimiz var. Ticaret Odamız, Denizli’de var olan ticaretin neredeyse yüzde 95’ini kapsadığı için bizdeki alan da aktivite de çok. Girişimcilik Eğitimlerimiz, büyük ilgi görüyor; yılda 2000 mezun veriyor. Denizli’nin tekstilde iddialı hale gelmesi için hayata geçirdiğimiz Moda ve Tasarım eğitimlerinin ardından Kodlama Eğitimi de başlattık. Yönetim kurulu masalarımızda artık gerçek anlamda görev paylaşımı var. Üyeler de, yönetim kurulu başkanı da, tabii ki işine bakacak ama, şehir ve oda adına da daha çok zaman ayıracak arkadaşlar buralarda olsun istedik. Göreve geldiğimizde de söyledim; ticaret odasında yoğunluk olur; çünkü, sorumluluk ve iş alır. İşte tüm bu faaliyetlerimizi, görev dağılımı yaparak yürütüyoruz. Eksinden, işler bir kişi üzerinden yürür gider alışkanlığı vardı; şimdi onu yapmıyoruz. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Fuar organizasyonları, ARGE, STK’lar ve kurumlarla ilgili herkesin hangi işi yapacağı belli olduğu için daha hızlı yol kat ediyoruz. Bu anlamda, DENİB ve bizim ayrı özelliğimiz ise, buradaki hazirunun birçoğu ile beraber çalıştık. Birbirimizi iyi tanıyor ve tamamlıyoruz.” diye seslendi.

ERDOĞAN: “DENİB’İN BENDEKİ YERİ AYRIDIR!”

Bu arada, “Benim, DENİB’e ayrı bir sevdam var...” diyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2001 yılından 2008’e kadar, İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu aynı zamanda Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. TİM’de yer aldım. Burası, Denizli’mizin en konforlu, en şık ve ‘sosyetik’ binası. Bu binanın yapımında tüm ekibin ciddi katkısı ve emeği vardı; bizim de oldu. O günkü otorite, “Denizli’ye girerken hissedilen, göze çarpan bir bina olsun” demiş, istemişti. Akıllı ve güzel bina yapıldı. Bu tür binada çalışmak, insana ayrı bir keyif verir diye düşünüyorum.” Renkli görüntülerin oluştuğu ziyaret, birlikte çekilen bir fotoğrafla son buldu.